Sunday, February 27, 2011

Finally. It's Over

With Love Ied @ May at 12:58 AM 0 comments Links to this post
Induksi dah berakhir semalam. Malam tu juga saya angkut segala khazanah yang dah saya cipta di Agrotek Garden Resort Hulu Langat. Best. Tapi penat. Sumpah penat. Seronok dapat make new friends from all over Malaysia. Adik room mate yang comel. Will miss them so much. Kawan-kawan yang boleh back up saya dari first day sampai la last day. Jasamu akan ku kenang la.

Sumpah. Tempat tu sangatla cantik. Makanan dia sangatla sedap. Staff yang sangatla peramah. 

Tapi ada juga la few episodes yang tak berapa nak best. Macam kena denggi dan terpaksa confront dengan few people yang saya tak tau la apa yang diorang cuba buktikan.  Saya sakit pun orang tak puas hati tu.

Sumpah. Saya tak kacau orang jadi saya tak tau kenapa orang-orang itu kacau hidup saya. Kan dah kena sedas dua dari saya. Tapi saya tak mahu dia dia tu malu. Saya tegur cara diplomasi. Saya tanya.

" Ada masalah ke dengan saya? Kalau ada cuba bagitahu..." Pucat lesi tak berdarah muka dia. Mungkin terkejut. 

" Awak nampak kan. Tak semua orang kita boleh percaya. Satu benda yang awak umpat pasal saya. Sampai juga ke telinga saya. Siap dengan nama si pengumpat tu lagi". Bertambah pucat muka si dia. 

" Saya tak kisah persepsi orang lain. Sebab saya takkan jumpa mereka-mereka ni lagi. Tapi percaya lah. Saya pasti berjumpa dengan awak. Dan awak pasti berjumpa dengan saya lagi. Tak seronok kan".

" Kalau saya menyusahkan awak, saya minta maaf. Saya tak fikir saya menyusahkan hidup awak sampai awak perlu menyebarkan cerita pasal saya". 

" Apa yang awak dapat dengan menjatuhkan maruah saya? Fame?"

" Awak ingat saya buat-buat sakit untuk tarik perhatian? Saya tak ingin pun orang beri perhatian kat saya." 

Susah kan. Saya sakit pun ada orang tak puas hati. Kelakar lak. Macam budak-budak. 

Nanti saya share gambar-gambar sekitar kursus ye. Penat tak habis lagi ni. Satu hari abeskan masa dengan tido. Tak pergi kelas saya hari ni. Demam pun belum ok lagi ni. Lepas last check dekat klinik hari tu, doktor suruh refer ke Hospital Ampang. Saya tak pergi. Takut kena warded. Macam 4 years back. Sebab denggi la juga dulu. It's official la 2 kali dah ni kena denggi. Korang jaga kesihatan ye. Bunuh la nyamuk aedes durjna tu. Bahaya wooo denggi tu.

Nota kaki : Jangan cari pasal dengan saya or you'll be hearing, " Awak ada masalah ke dengan saya?"

Monday, February 14, 2011

Kurus Boleh. Kursus Tak Boleh Laaa...

With Love Ied @ May at 7:53 AM 0 comments Links to this post
Hari ni kena pergi kursus. In less than few hours je lagi. Mencikk. Bak kata hardcore forumers. Serius tak suka kursus. Sebab apa? Kursus ni 2 minggu tau! Patutnya kena dok kat tempat kursus tu. Tapi sebab hampir dekat dgn rumah, ai nak balik! Walaupun you tak kasik balik! Ai rela keluar rumah pukul 6 pagi hari-hari rather than tinggalkan anak-anak dan suami ai tunggang langgang kat rumah. Apa la. Nak confirm pun kena kursus. You tau tak ni membazir. You boleh jimat beribu-ribu lemon dari buat kursus ni. Buat la menara 100 tingkat tu ai tak kesah tapi ai tanak pegi kursus ni.

Mode menghilangkan diri utk 2 minggu suda on!
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting