Sunday, April 26, 2009

Aryff's First Book

With Love Ied @ May at 8:50 PM 0 comments Links to this post
Aryff chumel

Budak comel ni skrg ada duduk kat riba ni. Dia tgh asyik nengok gambar dia ni haaa....
Sambil berkata2 "vuahvuahvuah......"

Nampak x kat hidung dia tuh calar balar?
Tu dia punye kerja tu
Bukan salah Mama or Papa dia tau
Kuku dah potong
Tapi dia very strong
Dia calarkan la
Supaya nampak sket kebrutalan dia

Tadi pegi The Curve
He got his first book
I bought for him Wonder Pets series
Plus Baby First Words flashcards
I read for him just now

He's behaving very well at the shops
So Papa bought a romper for him
As a gift
Papa loves buying cloths for him

Rasanye gusi dia dah gatal2
He loves to bite lately
He bites his fingers
He even like to bite Mama's finger
We have teether for him
But he prefers fingers

Tak amek gambar buku lagi la
Nanti sambung la
Sebab Aryff dah macam boring dok depan PC lak
Dia nak tido


Friday, April 17, 2009

I've Been Nominated!!!!

With Love Ied @ May at 1:05 PM 0 comments Links to this post
Hey guys and girls.

Do vote for me!
I've been nominated for Supermummy Amazing Blogger Award!
Tak dpt grand prize pun ok
Dapat Top 10 pun dah best
Waaaa..... blogger-emoticon.blogspot.com

Important notes :
Setiap kali singgah ke blog ni, Click on this banner tau!!!!!





Rabu lps pegi Workshop Herbalife
Jumpa dgn sorg akak ni
Surprisingly she has 10 kids and still maintain her weight
Perut dia makk aiiii...
Kimpis wa cakap lu!!!
Her secrets...of course la Herbalife
Well, she taught me another secret which is....

Herbalife Tea Mix ni la
Dia ckp at least minum Tea Mix ni
4 to 5 litre per day
Which my husband and I have been practicing since we came back from the Workshop
Utk pastikan perut kami kimpis semula
Plus I've lost 16 kgs after delivered
Dan masih lagi berharap untuk turun lagi
Sebab my ideal weight is 55kg
Nampaknye kena rajin mkn Herbalife and continue BF my little bundle of joy.... Aryff!!

Cerita psl Aryff
Rabu pagi tu pegi check up
Aryff kene inject
The 3rd dose
Apa nama injection tu pun tak ingat la
Balik terus demam
Sampai hari ni
Alhamdulillah, demam dia tak begitu serius
Dah 3 hari tampal Kool Fever kat dahi dia
Mudah2an Aryff cepat sembuh
Walaupun demam, Aryff masih lagi blh senyum dan ketawa
Dan dia sedikit manja daripada biasa
Suka sgt bile dia merengek manja
Comel sgt anak Mama dan Papa ni

Ok la
I have to stop
Tak dan nak upload gambar Aryff
Sebab dia tgh mengamuk hentak tangan atas meja
Koyakkan all the papers in front of him
Jatuhkan semua barang2 yg ada atas meja skrg ni
Will continue soon

Daaaa.....

Sunday, April 05, 2009

Tuan Kecik Tuan Besar

With Love Ied @ May at 1:57 AM 1 comments Links to this post

Ini lah pic tuan kecik yg latest. Pic tuan kecik dgn Mama dia. Chumel tak? Comell sgt kan??? Aku sgt sayang tuan kecik. Maklumle, anak pertama. Anak yang aku dan tuan besar tunggu2 selama ini. Ingatkan kawen awal rupenye kawen lewat sket. Dapat anak pun lewat la. Tapi takpe. Kalau kawen awal ntah2 aku tak dapat tuan kecik. Dapat tuan kecik yg lain kotttt... Disebabkan aku sgt sayang tuan kecik, kalau tuan besar marah tuan kecik, aku marah tuan besar balik blogger-emoticon.blogspot.com Kalau nyamuk geget tuan kecik, akan ku buru specificly nyamuk yang geget tuan kecik itu. Kesian tuan kecik. 3 biji benjol akibat gegetan itu blogger-emoticon.blogspot.com Tuan kecik ku dah pandai meniarap. Berguling-guling dia skrg. Dah pandai gelak kalau org agah2 dia. Dah pandai jelir2 lidah dia yg tirus itu. Dah pandai hisap2 jari sampai berbunyi2 nyonyotan dia. Sangat comel blogger-emoticon.blogspot.com

Teringat masa mude2 dulu. Zaman bercinta sakan dgn tuan besar. Zaman lautan api sanggup kurenangi. Berkira2 agak2 berapa anak kite nak? Soalan yg selalu la aku tanya tuan besar. Tuan besar cakap kalau budget tak cukup, 2 org ok la. Nanti anak2 kite x rasa tempias tak cukup budget. Kalau rezeki lebih, lagi ramai lagi best. Mesti korang nak muntah baca ni kan????blogger-emoticon.blogspot.com

Tapi kalau boleh aku nak ramai anak. Takde la sunyi di usia emas itu nanti. Sekarang pun dah rasa nak preggie lagi. Tapi tuan kecik baru 4 bulan stengah. Kalau ada rezeki, kalau boleh la next year nak la beranak lagi. Kalau boleh nak la Cik Kecik pulak...

blogger-emoticon.blogspot.com
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting