Saturday, July 11, 2009

Saya Bukan Stay-At-Home-Mommy

With Love Ied @ May at 2:21 AM 12 comments Links to this post
Lama dah sbnrnye nak wat entry ni. Tapi mcm harsh pulak. But there's an incident that makes me wanna make this statement. Org boleh cakap apa saje diorg nak. Tapi aku nak diorg2 ni tau, aku bukan duduk boodoh makan hasil laki. Apa yang aku dpt, ada skrg ni memang hak aku. Aku akui bkn aku sorg je yg berhak atas hak tu. Kalo org2 ni nak tau apa yg kami ada skrg bkn hasil titik peluh laki aku sorg je! Aku tau cara aku buat statement ni mcm angkuh tapi bile korg2 ni merendah2kan, menghina, memijak2 maruah aku sebagai salah seorg pencari rezeki, aku sgt terguris! Aku tak penah persoalkan mcm mana korg2 cari duit. Sebab aku tau korg2 ni makan gaji. Tapi hina sangat ke aku sebagai peniaga? Tak halal ke cara aku cari rezeki dgn berniaga? Jangan hanya kerana korg2 tgk kereta kenariku buruk dan season, korg kata aku takde duit! Jangan kerana aku duduk menyewa rumah org, korg kata aku tak mampu! Sekurang2nya aku tak hidup merempat dan mengharap ihsan org okay! Jangan kerana aku menyusukan anak aku dgn susu badan, korg kata aku tak mampu nak beli susu utk anak aku! Kalau aku tak bagi susu badan, anak aku takkan sesihat ini!

Korg tak tau sblm beranak aku bekerja smpi hari aku nk beranak. Bile dah ada anak aku kena kurangkan keje. Aku jaga sendiri anak aku sebab aku keje sendiri. Lagipun laki aku kan ada hak jugak kat bisnes ni. Takkan dia x boleh handle sementara aku jaga anak? Jangan sebab dia buat semua skrg, korg kata aku takde part dlm bisnes ni! One of the person who make everything happen was me! Aku jugak yg perkenalkan laki aku dlm dunia photography. It was me who support everything he has now! Mentally and physically! Not you, you, you or you! Dan laki aku jugak yg perkenalkan aku dgn dunia kerjaya aku skrg. Bukan korg2 ni!

Aku tak ajar korg2 ni how to run your life, so don't teach me how to run my life! Nasib aku, takdir aku, rezeki aku, hidup aku bukan ditentukan oleh korg2 ni. Tapi Allah dan aku. Jangan sebab mulut2 jahat korg ni, aku bergaduh laki bini, rumahtangga aku berantakkan. Aku bernasib baik sebab laki aku skrg seorg pencari rezeki yang CEMERLANG. So tak salah aku duduk jaga Aryff dan perut aku yang bakal memuncit dgn jayanye sekarang. Tak salah kalo aku melayan uwek-uwek aku skrg kan??? Tapi aku bukan duduk bodo2 je ye korg2...

Hati aku sakit korg tau tak??? Takpe la korg buat aku dan keluarga aku mcm ni. Ni ada pantun 2 kerat utk korg2 ni.

Ada ubi ada batas
Ada hari pun aku takkan balas...
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting