Thursday, May 30, 2013

Jobdirumah | Part Time | Kerja Online Di Rumah

With Love Ied @ May at 7:14 PM 0 comments Links to this post
Jobdirumah.com Platform Carian Kerja Sambilan Terbaik di Malaysia. Ok, saya dah lama perhatikan dan jeles sorang-sorang dengan hasil yang org lain buat dengan Jobdirumah ni. Dalam hati, saya fikir “boleh percaya ke ni?” Dan2 saya tanya member yang post kat fb pasal Jobdirumah.com ni

Sebagai seorang yang dah terbiasa dengan google “research” ni, saya pun tanpa tunggu lama terus buat research sendiri. Saya buka website rasmi jobdirumah, saya baca content yang disertakan dalam tu. Jadi, macam lebih kurang ini la steps untuk saya  percaya 100% tentang program ini adalah bukan PROGRAM SCAM :-
1) Terklik pada link fb member tu pasal Jobdirumah ni. (Tolong klik ye. Boleh ye, bukan saya dapat duit pun dengan klik-klik ni.)


2) Lepas tu, saya baca pulak syarat-syarat kelayakan. Perlu diingatkan ya, kalau korang jumpa mana-mana laman web yang konon-konon tawarkan duit beribu-ribu lemon untuk buat kerja kat rumah dan diorang tulis “TIADA SYARAT KELAYAKAN DIPERLUKAN”, sila tutup windows tu. Kenapa? Kemungkinan besar korang kena cari downline tu tinggi. Ok, tapi untuk program Jobdirumah ni nampaknya syarat kelayakan sangat boleh diterima akal.
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop – Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas Lain-lain
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
- Boleh mengikut arahan
- Sanggup bekerja keras
- Berfikiran positif
- Bermotivasi tinggi
- Berdisiplin diri
Ok betul dah syarat kelayakan ni. Tapi kalau tak tahu tulis bahasa Inggeris jangan pulak menggigil nak join sebab apalah guna adanya Google Translate. kan.kan.kan.
3) Next, kalau lepas syarat kelayakan tapi tak tahu tugasan apa yang akan diterima pun haruslah membazirkan? Saya baca dan kemudian berjaya kenal pasti antara tugasan yang avaiable adalah masukkan maklumat syarikat dalam pangkalan data, kumpul maklumat, hasilkan laporan, artikel, buat proposal untuk syarikat, iklankan servis syarikat, buat design grafik, bina laman web, manage akaun twitter/facebook, jadi penulis blog, buat survey dan lain-lain la. Ada tu yg saya surf2 buat research task yg diberi ialah like & bagi comment positif kat fb company tu je. Senang kan? Nak tahu job apa lagi ada  baca sendiri dekat laman web Jobdirumah ye. Jangan malas-malas. Macam mana nak buat duit lebih ni kalau malas baca.
4) Ok. At least level nak percaya program ni dah naik lagi. Tapi, saya terfikir pulak benda ni MLM ke? Nak-nak sekarang banyak landing page je pastu soh masuk bayar duit, jual barang or cari downline bagai. So saya buka link-link kat website Jobdiruma.com itu & bila baca, ada dah diorang beri jaminan Jobdirumah ini bukanlah 1 konsep skim cepat kaya, bukan juga berkonsepkan MLM dan TIDAK MELIBATKAN perniagaan online mahupun offline.
setel satu lagi keraguan.
5) Sebagai manusia yang selalu sangat kena tipu, saya memang banyak cekadak. Jadi, saya perlukan bahan bukti lagi. Pandai diorang ni sebab diorang dah senaraikan koleksi review daripada mereka yang dah join program jobdirumah ni.
Tapi dia tak bagi kita copy paste senarai link review. Korang diwajibkan klik link-link untuk baca ye. 
6) Last sekali, macam kecewa sikit la sebab ingatkan FREE je rupanya kena bayar LIMA PULUH RINGGIT. Mahal la pulak. Pastu apasal lak org yang nak cari kerja ni yang kena bayar ye x? Meh sini ambo printscreen kan jawapan dia tapi sebelum tu baca dulu bagaimana website Jobdirumah.com ni berfungsi


Yang bayaran tu lebih kurang management fees la. Ye la mana ada org nak buat hantar email kerja part time online je kat kita pagi-pagi lepas tu siap filter yang mana scam yang mana bukan. Macam P.I yooo...

Yang selebihnya korang baca la sendiri ye. Nak duit lebih tak boleh MALAS. Lepas tu kena berusaha. Caiyok. Caiyok. Saya sendiri dalam proses belajar lagi. Nanti dah sangkut upah ke. Saya share lagi. Muahaha....

Sementara tu klik lagi banner ni pastu kalau nak register boleh tak nak pun takpe. Tapi lagi best kalau register.  Kita sama-sama buat kerja kat rumah cari duit lebih untuk RAYA nanti. Anak buah dah ramai ni nak kena bagi duit raya. Pengsan.

Tuesday, May 28, 2013

Kerja Dari Rumah @ Jobdirumah.com

With Love Ied @ May at 7:33 PM 0 comments Links to this post
Okay. Siapa yang tanak kerja dari rumah kan? Ataupun boleh buat part time kat rumah kan. Ni ada satu website yang saya nak recommend kat semua tak kira yang dah ada kerja, surirumah, pesara, pelajar dan sebagainya. Serius senang & mudah je.

Pekerja Sambilan Dirumah
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas

Lain-lain
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
- Boleh mengikut arahan
- Sanggup bekerja keras
- Berfikiran positif
- Bermotivasi tinggi
- Berdisiplin diri

Maklumat lanjut sila ke website di bawah:
==> http://partner.jobdirumah.com/jdr.php?uid=emay910_1_eaid_1

atau klik je banner ni


 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting