Friday, February 20, 2009

Eco-No-Money

With Love Ied @ May at 9:27 AM 2 comments Links to this post
Patut ke aku kembali bekerja? Dengan keadaan ekonomi yang dah sah-sah tak stabil, aku jadi eco-no-money dah ni. Tapi sanggup ke aku kembali ke zaman mengikut telunjuk orang lain? blogger-emoticon.blogspot.com Sanggup ke aku tinggalkan tuan kecik kat orang lain? blogger-emoticon.blogspot.com Rasanye inilah sebab yang paling utama aku tanak kije lagi. Lebih-lebih lagi dalam sok kabo kelmarin ada baby 3 bulan meninggal tersedak susu di rumah pengasuh. Dah la tuan kecik takmo minum susu dalam botol. Dia nak yang 'original' shj.

Tuan besar ada suggest kat aku amek kursus andaman. Dia sanggup bayarkan fee kursus kalo aku nak. Tapi aku tak baper minat la nak involve dlm wedding business. But I keep my options open. Aku bukan tak suka wedding. I cried at weddings okay. Bukan nanges sedih. Nanges happy. Aku happy utk orang yang kawen tu. Lebih-lebih lagi time nikah. Tapi masa aku nikah dulu takde lak aku nangesblogger-emoticon.blogspot.com

Ada tak option laen utk aku? Atau aku patut mempertimbangkan offer tuan besar? Aku rasa kena wat paperwork pasal ni blogger-emoticon.blogspot.com

Lusa kami nak ke PD. Tua besar ada shoot wedding kat sana. Lepas tu katanye ada shoot pre-wedding skali. Lepas tu nak wat shoot family outdoor. Kiranye ni merangkap holiday pertama kami bersama keluarga terchenta utk tahun ni. Juga holiday pertama bersama tuan kechik blogger-emoticon.blogspot.com Cait! Dalam-dalam takde duet ni pun leh pegi holiday blogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, February 17, 2009

3 months

With Love Ied @ May at 2:40 PM 0 comments Links to this post
blogger-emoticon.blogspot.com Hepi Besday tuan kecik! Tuan kecik dah 3 bulan. Owh..aku dah bagi tuan kecik soft food Growell Dr Azimuth tu. So far so good. Perut dia boleh terima makanan tu. Sebabnya dia yak-yak dgn begitu 'sempurna' sekali. Memula aku start dgn stengah sudu je. Tengok ok, tambah jadi 1 sudu lak esoknye until today dah start dengan 2 sudu lak. Campur sket dgn susu formula dia yang tak abes-abes lagi tu.

Tuan kecik masih lagi breastfeed. Tuan kecik mesti breastfeed at least setahun setengah. Itule azam aku untuk 2009. In fact aku tengah meriba tuan kecik skrg ni! Tuan kecik tengah protes agaknye. Asyik keraskan badan je ni. Tapi senyum-senyum. Memang dia saje nak kenakan mama dia ni....blogger-emoticon.blogspot.com Tuan kecik sgt comel. Geram tengoknye. Rase nak geget-geget blogger-emoticon.blogspot.com


Masa ni tuan kecik baru 2 bulan. Nanges-nanges sebab tak suke kena bedung.Tapi mama dia bedung jugak. Tapi tuan kecik very strong. Tuan kecik berjaya keluarkan tangan dia dari bedungan ku itu. Last-last Mama dia yang give up buka kan bedung. Bukan apa takut kain bedung tu tutup muka tuan kecik ni lak.

Gambar tuan kecik yang latest ada tapi tak transfer lagi.
Gambar tuan kecik masa bawak dia pegi tengok monkey blogger-emoticon.blogspot.com Weekend ari tu balik rumah mak. Petang-petang selalu bawak tuan kecik pegi padang. Tapi ari tu nak buat something else lak. Nak asah balik skill pemanduan berhemah blogger-emoticon.blogspot.com Maklum la dah lama tak drive. Masa pregnant tuan besar tak kasik drive sebab takut kaki cramp mase drive. Sayang jugak tuan besar kat aku blogger-emoticon.blogspot.com Aku pun apa lagi mintak kunci kete adik aku, Aku, tuan kecik dengan Mama Nurul nye shoot off pegi Taman TAR tengok monkey la. Tuan kecik seperti biasa, masuk kete mesti mata layu je :sleepy: Elok on the way balik, dia terus tido :sleep:

Friday, February 13, 2009

Kenapa?

With Love Ied @ May at 2:57 PM 3 comments Links to this post
Kenapa blog ku tak hapdet2 dah ni?
Kenapa gigi aku ni sakit sgt?
Kenapa tuan kecik nanges kat luar tuh?
Kenapa tuan besar tak pujuk tuan kecik kat luar tuh?

Alamak kene stop la sebelum tuan kecik nanges-nanges... blogger-emoticon.blogspot.com

Sambung balik....

Tadi tuan kecik nanges-nanges. Skrg dah ok. Tuan kecik tgh tido :sleep: Tuan besar pun join skali tuhhh FootInMouth

Semalam kami pegi makan-makan kat William Kelana Jaya. Tempat dia stuffy sket but the food was nice ThumbsUp Menu dia mak aiihhh... sesape yg x penah pegi lagi mesti x caye....

Kitorg makan Nasi Goreng Sotong Seafood Petai. Sepinggan makan 2 org! Actually boleh makan untuk 4 org tapi me and tuan besar memang tengah lapar, so pepaham je la. Cuba korang bayangkan besar mana potion dia kalo sepinggan boleh makan 4 org!!!! :girl_10: Air pulak tuan besar order Ribena Laici dengan Milo Ice Blended. Saiz besar! Kawan tuan besar, Fifi order Nasi Goreng Ayam Dua Jenis Tauhu Goreng. Pastu Lei dangan Raha lak order Nasi Goreng Seafood Ikan Masin Nenas, Spaghetti Seafood, Wedges, Mashed Potato dgn Coleslaw. Nina lak order Cheezy Meatballs with pasta dgn air Ice Blended Peach with Lychee. Buah Peach seketul-seketul tu letak dalam gelas. Bukan Peach dlm tin tu tau Grin Potion dia dah la besar-besar. Kitorg sume berjaya habeskan makanan kitorg except for Fifi. Dia terpakse tapau makanan dia sebab dah kenyang separuh pengsan. Tapau siap gune 2 bekas tuu..

Sesape yang penah datang sini mesti tau korang boleh order ape saje yang terlintas dkt kepale and otak korang kan? :girl_4: Sesape yang tak penah pegi tu korang patut cube la... Korang order saje apa saje makanan yang korang rasa tekak korang nak makan. Sebab kedai ni takde menu :dizzy: Korang boleh order sampai kepala korang pusing-pusing. Sampai korang pun tak tau apa yang korang tengah makan. Lepas tu jangan pulak buat-buat terkejut bila dengar harga makanan korang blogger-emoticon.blogspot.com Total ape yang kitorg makan dan telan dan kini dah pun kuar balik, RM 159.00. Korang rase berbaloi tak? blogger-emoticon.blogspot.com
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting