Friday, October 31, 2008

Clueless

With Love Ied @ May at 3:15 PM 4 comments Links to this post
Bowinknye... Tak tau apa nak wat and dont know how to start my day. Bebeh dlm peyooot takmo kuar lagi nih. Telefon berdering. Malas lak nak angkat.
:girl_3:
Today is Friday. Abg takde pegi shoot org nikah kat Keramat. Esok pun sama. Lusa dia pegi Sungkai lak. Rasa mcm nak pegi Carrefour tapi xde transport. My sis tgh praktikal. Shift plak tu. Kalau tak blh ajak dia pegi
:girl_8:
Ptg nnt Abg balik kot. Tapi sama je. Mesti dia penat. Malam nnt pengantin tu nak wat Malam Berinai lak. Bebeh cepatla kuar!!!!!!
:girl_11:
boleh geng ngan Mama. Geng ke? Ikut scan the baby yet to be born ni is a BOY.... Yes, we're having a BOY, Insyallah. Patutla aktif semacam.

Last two days pegi rumah one of BP's fotografer. Pegi rumah Lei. Jumpa anak dia Insyirah. Cutie pie Insyirah tu. Something miracle happened. Insyirah usap my tummy and then kissed my tummy. It's like dia bersembang dgn bebeh dlm peyoott lps tu dia kiss lagi peyoout. Agaknye dia dah sleepy. She says goonite to my tummy and she gave my tummy one last kissed. I handed her milk she took it and went to sleep. Before that her mum bagi susu dia tanak tau! So cute. Rugila Abg tak capture moment tu
:girl_13:
kata fotografer berkaliber...hehehe...ke fotografer yang berkakilebar jer
:girl_10:
To Abg, org ada permintaan ni. Org nak Sony Alpha A300 or A350 boleh tak?????
:kiss:
Org nak amek gambar bebeh kita byk2. Mana tau kot2 org boleh make money oso with that camera...kuikuikui...
:bye:
Pastu org nak beli Herbalife Starter Pack la. Org dah berazam nak turunkan berat org ke 50kg right after delivery....huahuahua....
Sick
Which by the way I forgot to inform you guys, girls, mommies and all readers, I'm officially an Independent Herbalife Distributer okay... My model, which is my brother, shed 10kg off his weight with Herbalife! Thanks to me and the Coach!
:pompom:
YeeHaaa!!!!!!!!! So if you're interested or if you have any questions regarding Herbalife, feel free to leave a comment. Ciao!

Wednesday, October 22, 2008

With Love Ied @ May at 10:16 PM 4 comments Links to this post
Happy Birthday To Me

Raya Ketiga bersamaan 3 Syawal bersamaan 3 Oktober aritu birthday aku. First time celebrate as a wife, first time celebrate with family dan in-laws! Sebenarnye more likely a surprise birthday party for me. Organizer nye of course la my beloved Abang! Drpd midnite Raya kedua lagi dia ajak keluar cari kek nak celebrate. Tapi masa tu aku tak larat sgt sebab tgh sakit tekak dan selsema. So tertangguh2 la plan nak makan kek tu.

Sampaila esoknye, still aku tak larat nak ke mana2. According to Abang, masa Abang pegi beraya rumah maksu sorg2 sebab family dia ada kat sana sume (aku x pegi sbb x sehat), my SIL bgtau MIL yg hari tu adalah birthday aku. So diorg cpt2 pegi Secret Recipe beli kek and datang rumah mak aku.

Abang sampai tu dia masuk rumah dulu. Buat2 mcm biasa je. Siap ajak aku kuar cari kek nak celebrate bday aku le tu. Aku ni dok baring2 je. Maklumle sakit. Siap dah makan ubat nak tetido2 dah. Tetiba diorg ramai2 bagi salam siap bawak masuk kek and wish Happy Birthday. Apa lagi, kelam kabut aku salin baju, panggil Mama dgn Nurul. Mama of course la pening pikir nak jamu tetamu dgn apa sebab dah malam. Cepat2 mama suruh Abang pegi KFC beli 1 barrel KFC. So itu je la yang kitorg makan mlm tu.

Aiman, anak maksu, was the entertainer of the night. salam aku wish happy birthday and dgn selamba je ckp " Alamak lupe bawak hadiah kak ida. Nanti Aiman bagi la hadiah masa baby kak ida keluar. Kak ida nak apa? Rambut palsu?" Byk lagi dia ckp. Antaranya " Kak ida mcm mana kucing2 ni boleh ada kat rumah kak ida?" Aku jawabla bagi diorg makan pastu diorg terus lekat kat sini. "Kalau mcm tu Aiman nak bagi makan la." Aku tanya dia kalau mak dia marah kang mcm mana? Dia jawab " tak pe. Kita membantu kucing yang berada dalam kesusahan." (ton lagu Wonderpets TV9). Pastu dia boleh tanya kat Mama, "Berapa aunty pasang Astro tu?"

9 Oktober plak was our 8th Anniversary. We've been together for 8 wonderfull years dah. Celebrate kat Manhattan Fish Market. A place yang kitorg tak penah pegi lagi. Amik platter for two. Ya Allah banyaknye, sampai kena tapau bawak balik umah. Siap mkn utk breakfast. Insyallah 1st Wedding Anniversary kitorg celebrate bertiga this 14th December.

Kitorg ni byk sgt Important Dates. Lucky for me to a special someone who remembers all the dates yang penting2 iaitu Abang. Ingat senang ke nak dapat lelaki yang ingat all the important dates.... Dia sayang aku le maknanye tu!!!!





p/s: Aku blom bersalin lagi. Tapi tgh berdebar2 tunggu masa untuk bersalin. Tak sabar rasanye. Dalam masa yang sama takut. Dah 37 weeks dah ni. Unbelieveable. Moga rezeki kami bertambah dgn kehadiran org baru. Insyallah tahun dpn celebrate birthday Mummy bertiga. Ntah2 berempat pulak....ahaxxx....
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting