Friday, March 18, 2011

Citer MLM : Good Luck With Your Future Life

With Love Ied @ May at 11:37 AM 2 comments Links to this post
Haha... ni la SMS yang ku dapat semalam when I break the news to one MLM Leader ok. Citer dia gini. Aku follow 1 blog ni. Blog kawan2 juga la ni. Dia buat satu business MLM ni. Kira gempak la beb makan commission puluh-puluh ribu. Aku ni macam excited la jugak. Contact la dia ni. Nak tau la apa bisnes kan. Well, aku ni kan business minded. Pantang nampak peluang beb. So, I met her at a restaurant. First time jumpa it turns out bad sebab ku kena gastrik attack. So this person baik hati send me back home. Tak sempat la nak citer about MLM tu. Masa tu aku fikir, I owe her. I should return her a favor. So we set another meeting. Dapat la aku dengar citer MLM itu.

Biasa la. Nama pun MLM kan. Style pangkat2 ni kan. Member ni soh aku buat loan utk "beli" pangkat yang first ni. Guess what? RM 21k tu! She made it look so easy. Serious. Tu yang terpangaruh tu. Tapi bab buat loan ni. Alamak. Payah la aku. Sebab da selalu sms aku tanya khabar and perkembangan loan and so on, so semalam aku sms dia. 

"Congrats masuk ** hari ni. Loan I x approve. Maybe bukan rezeki I."

Dia replied,

"OK. Good luck with your future life."

I was like, WHAT? That's it ke? Da takde jalan lain ke nak berjaya dlm MLM tu selain dari buat loan? Then I laugh. So betul la apa yang aku baca selama ni. 

To "this" MLM tak payah la nak menegakkan benang yang basah bila ada yang mengutuk your business k.

And it end up I'm losing another friend. What a day....

notagigitkuku : ce teka MLM mana?

Wednesday, March 09, 2011

Lagi Tips Manjakani

With Love Ied @ May at 10:02 AM 0 comments Links to this post
OK. Saya selalu dapat macam-macam feedback tentang manjakani yang saya jual ni. So adalah seorang hamba Allah ni call saya. Minta maaf lah saya terpaksa share kan sikit conversation ni kat sini supaya kita perempuan boleh dapat serba sikit maklumat tentang penjagaan wanita ni.

Ok. Cerita dia macam ni. Saya assume akak ni ada masalah keputihan tahap serius. Dia pernah guna satu produk untuk mengetatkan faraj dan untuk memulihkan keputihan. What happen is, lepas pakai produk tu, masalah keputihan dia jadi semakin serius. Bertukar ke warna coklat dan berbau. Dia tanya saya, sama ada Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen yang saya jual ni boleh bantu tak untuk pulihkan masalah dia tu.

Oh ok. This is where I suggest akak tu untuk pergi consult dengan doktor. Sebab masalah dia tu bukan biasa lagi dah. Dah dijangkiti kuman. Maka ubat duniawi yang terbaik adalah dari DOKTOR ye. Doktor akan bagi antibiotik dan ubat insert untuk masalah ni. Akak tu siap tanya doktor mana yang patut dia jumpa. Ok la, saya suggest satu klinik ni sebab 8 pagi sampai 5 petang confirm doktor perempuan yang tengah in charge. Dan saya cakap kat akak ni, akak hanya boleh pakai Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen hanya selepas masalah keputihan akak tu pulih tapi cara penggunaan yang berlainan. Selalunya saya suggest supaya Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen dimakan dan kalau untuk luaran pula, SELEPAS mandi, basahkan jari telunjuk, celupkan ke dalam bekas yang berisi Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen kemudian sapu pada bibir faraj sahaja. Jangan sapu kat dalam ye. Ni pun CUSTOMER saya bagitau. Dia kata sama mujarab dengan gentel then masukkan tu.

Apa kaitannya masalah di atas dengan Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen? Ok. Saya ada bagi petuakan untuk merapatkan di mana kita bancuhkan satu sudu kecil Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen dengan sedikit air. Gentelkan agar menjadi bulat kecil. Masukkan ke dalam saluran faraj kan. Ok sebelum buat proses ni, MAKE SURE tangan kita bersih ye. Saya nak tukar sikit la kalau anda was was nak masukkan bendasing ke dalam faraj, satu lagi cara yang CUSTOMER saya bagi sama maca yang saya cakap tadi lah, iaitu, SELEPAS mandi, basahkan jari telunjuk, celupkan ke dalam bekas yang berisi Serbuk Manjakani Mekah / Aleppo 100% Tulen kemudian sapu pada bibir faraj sahaja.

 Dan bila anda ada masalah keputihan, SETIAP kali lepas cuci, LAP sehingga kering. Tukar panty liner 3-4 jam sekali. Jangan biarkan panty or panty liner anda lembab. Semua orang perempuan perlu tau keadaan yang lembab akan menyebabkan bakteria or kuman tu boleh berkembang dengan jayanya.

Ok la. Itu la serba sedikit nasihat saya mengenai penjagaan wanita. Sorry la banyak istilah2 faraj, gentel blablabla... Kena bagitau direct supaya kita semua faham. Ok. Daaa.....
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting