Monday, August 31, 2009

Lepas Cuci Rumah

With Love Ied @ May at 7:53 AM 3 comments Links to this post
Lepas cuci rumah baru tuh semalam, inila aktiviti kami. Skrg ni susah sgt nak amek gambar budak kecik ni. Nak amek gambar berdua lagi la payah. Dah tak boleh dok diam2 dah dia ni. Banyak sangat projek dia. Projek "mengemas" la paling dia suka. Hari ni nak start angkat2 barang. Confirm penat. Flat la aku bulan pose nih. Pasni nak uruskan kedai lak. Nanti akan ku updatekan lagi...

Btw, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52

tgh layan astro 188 konsert SATU Dato' Siti Nurhaliza di Istana Budaya
di pagi Hari Merdeka

Saturday, August 29, 2009

Tak Suke La

With Love Ied @ May at 7:20 AM 0 comments Links to this post
Saya sgt tak suka bab2 packing. Ye. Saya tgh sibuk packing barang2 sebab kami akan berpindah tak lama lagi. Nila benda yang paling...paling saya tak suka. Dah la tgh bulan pose. Kena buat keje2 berat. Ada tak sesape yang boleh meringankan beban? Saya kena pilih benda2 yang saya nak buang. Agak banyak. Terutamanya tuperware plastik kat dapur tuh, kertas yang ntah dari mana datang ntah. Maklumla dah lebih dua tahun duduk kat sini. Belom pindah dah ada org suruh kami buat open house rumah baru. Boleh. Tapi korang bawak makanan masing2 la ye. Saya rasa sampai lepas raya pun kami takkan abes unpack balik barang2. Owh...ada juga barang yang kami sedekah je. Lepas pindah kami nak pilih baju2 pulak utk disedekahkan. Mama kata dia ada kawan boleh bagi baju2 tu kpd petani2 atau pesawah2 kat sebuah negeri. Owh....sangat formal bahasaku ini. Saya sgt mengantuk dan teringin sangat nak sambung tido. Da....

Sunday, August 23, 2009

Ramadhan Menjelma

With Love Ied @ May at 8:56 PM 0 comments Links to this post

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak kpd semua kaum muslimin dan muslimat....

Baru2 ni dpt hadiah dari encik Abang kite....jeng...jeng...jeng...


Best wooo...sebab aku takyah kuar 1 sen pun nak beli2 gadget ni.

Cite pasal puasa kali ni, rasanye takde la kot nak jual2 kuih tahun ni. Kalau dulu aku jual brownies yg pada aku teramatlah sedap. Disebabkan masalah teknikal, pengeluar brownies tu dah bercuti buat seketika. Apa yg aku nak buat skrg ialah belajar menjahit... Nanti dah terer aku amek tempahan ok...

Aryff baru je baek demam. Alhamdulillah. Agak tinggi tempreture dia 38.5c. Terpaksa bagi antibiotik sebab tekak dia sakit. Kalo bagi susu dia asyik merengek je. Sket2 lepaskan pastu nanges. Bawak jumpa pakar kanak2. Ubat demam pun bagi yg strong sket. Doktor advice jgn byk bwk baby kuar time2 mcm ni. H1N1 punye pasal la...ape lagi. Kalo nak bwk kena pakai mask. Tapi budak dah pandai, letak apa kat muka or kepala dia, mesti dia cabut. Kalo dulu kemain bergaya siap baju melayu dgn songkok or kopiah lagi. Badan Aryff pun dah ringan sket. Dia dah start panjat2 nak berdiri. Terer betol anak mak sorang ni...

Yang aku pulak, MS kali ni kuingatkan tak la seteruk yg lepas. Harapan je la... Lagi teruk. Kalau nak uwek tu, batuk punye teruk. Lepas muntah baru ok sket. Tercipta la sejarah aku muntah dalam kete. Nasib baik bukan aku yg drive.

Tapi Insyallah tahun puasa ku cukup sebulan. Insyallah. Abang kata dah diberi peluang utk puasa penuh, cuba la puasa penuh. Akan ku cuba. Caiyok!!!

Monday, August 17, 2009

Banyak Sgt Benda Nak Tulis Tapi...

With Love Ied @ May at 2:04 AM 1 comments Links to this post

Memang banyak sangat benda nak di update dalam blog ni sampai ada yg aku dah lupa. Ada la few things yang aku ingat

1. Dapat kasut CROCS dgn button Hello Kitty (saje nak bg Pn Reena jeles)


2. Dapat Sewing Machine Singer Futura CE-250.



Mahal woo beli nih. Thank you Abg sebab menyokong minat yg tetiba datang masa pregnat nih. Hopefully kekal sampai bila2. Mesin ni 2 in 1 function. Boleh sulam dgn jahit biasa. Very2 convenient walaupun mahal. Value for money. Aku pun dah beli buku2 untuk projek2 akan datang menggunakan mesin ni. Sekarang tgh dok pikir sama ada nak pegi kelas2 menjahit. Nak berguru. Tapi nak cari tempat yg tak kisah bawak anak masa belajar. Ada tak??? Kalau ada, bagitau la. Kita share2 info. Yang aku tau belajar dgn mak atau mak mertua mmg blh la bawak anak. Tapi diorg pun keje. Lepas tu mesti tak jadi belajar kalau dah ada cucu diorg yg sorg ni...


Tuesday, August 11, 2009

I’m Addicted to Olay Game

With Love Ied @ May at 11:25 AM 5 comments Links to this post

I'm Addicted to Olay Game and I want you to challenge my score...muahahaha *gelak jahat* That 5 people I must tag and challenge in this game are....jeng..jeng..jeng..Click sini utk main game nih Olay Game

Fatimi
Sya
Krsty
Reena
Ellanie

p/s: Rugi wooo x msk. hadiah besh....




The Lux Masquerade Princess Search

With Love Ied @ May at 10:30 AM 0 comments Links to this post
While I'm surfing the net in a hotel, nearby the beach after swimming with my son, I've found this!


I've missed the roadshow. I'm not going to enter the contest as the minimum age for this contest is 29 yo and I'm 29 this coming October! But I really want the makeover by professionals!!!! Just spent RM 30 in a single receipt at their roadshows and you can have the makeover. So those who will be in Penang and JB, you guys still have the chance to go to the roadshows and spend, spend, spend Lux products and get full makeover and enter the contest.... Click here for more info. Have fun!


 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting