Wednesday, August 25, 2010

New York Skin Solution

With Love Ied @ May at 4:21 PM

Disebabkan post ni masih mendapat sambutan, saya up balik utk pembacaan anda semua.

What Lies Beneath


Nak story sket pengalaman temankan my younger sis pegi New York Skincare Solution (NYSS). My lil sis, Nurul gatal tangan sms ke NYSS for free facial trial and free travel kit. So one of NYSS's staff called her and after some chit chatting and after Nurul confirmed with her that there will be no hidden charges or she doesn't have to sign up with any of the packages, that fella sets an appointment for her last friday at NYSS Mid Valley Megamall.

So here goes, when we arrived there around 1 pm, her name wasn't in the appointment list. So that's fine with us as it was a free facial. Owh...lupa nak bagitau, masa tgh tunggu nak fill up forms tu Nurul bagtau yang dia tu student. We realized that staff dkt situ semua buat muka tak puas hati bila dengar she is a student. Berbalik pada cerita tadi. After she fill up the forms and so on and after we were given some explanation which I can assure you semua tu tipu belaka, the FREE FACIAL treatment started. I thought kalau service dia bagus, I myself pun nak sign up for the treatment. Maklumla NYSS kan masuk paper, tv commercials and so on...

As I were waiting for her to finish, aku tengok, bagus la everybody yang dtg for free treatment semua sign up for the package. Aku pun macam kagum, mesti bagus treatment and service dia. Lepas kagum2 tu dan lepas jln2 kat dlm MV, Nurul pun call bagitau dah siap treatment. So aku pun pegi la. Dia cakap best jugakla facial sebab dia pun mmg x penah buat facial, so pada dia dah best gile la. Sementara tunggu turn utk discan balik muka dia tu, aku bisik2 la kat Nurul, gile la semua consultant dia bila keluar je dari dari consultation room mesti bwk keluar duit at leats pun RM 50. Yang kitorg ni takde plan pun nak amek package apa2 coz kitorg bwk RM 50 je that day. Bila sampai turn kitorg je dia pun scan muka adik aku balik which I know semua tu tipu gak. Bagi penerangan apa ke jadah semua dan bagitau harga package dia which RM 280 per session! My sister needs 20 sessions to make her face looks beautiful.... Wahhhhh...cuba you guy darabkan RM 280 dgn 20 session. Lepas tu ckpla yg mereka akan bagi mask free which cost RM 90, ultrasound free worth RM 50 and so on sampai ckp 1 treatment sebenarnya berharga RM 500! Tapi kalau sign up sekarang RM 280 je. Padahal benda2 yg dia ckp tu dah masuk dalam RM 280 tu je.

RM 280 x 20 = RM 5 600

Dia minta half for the deposit

RM 5 600 / 2 = RM 2 800

Kitorg ckp la too expensive lagipun Nurul student lagi. So let her discuss with our mum first before we sign up. Consultant tu pun bagi lagi satu package for 10 sessions.

RM 280 x 10 = RM 2 800

Deposit half of it

RM 2 800 / 2 = RM 1 400

Kitorg still refuse to sign up. Sebab kitorg takde duit masa tu! Dia pun panggil la sorg lagi consultant, she introduced herself as CARMEN. Dia pok pek pok pek dgn kitorg. Aku pun dah rasa tak selesa coz tgh marah sgt. Aku takut la bleeding sebab dulu penah sekali aku marah org sampai kuar darah. All I care now is to get out of there. Sebab aku betul2 tak puas hati dgn service yang PAKSA - PAKSA org ni. Carmen tu bagi pakej utk 5 session pulak.

RM 280 x 5 = RM 1 400

Deposit half

RM 1 400/2 = RM 700

Kitorg refuse lagi. I stressed out to them let Nurul discuss with our mum first! And then ckp dkt sini kitorg ada rules & regulations. Semua customer who come for free trial MUST sign up for their package! Nurul cakap, your consultant tak cakap pun masa telefon because she already asked about that! Aku lagi angin bila dengar. Aku cakap kitorg x nak sign up apa2 pun. Then CARMEN tu keluar, masuk sorg lagi. Tak reti nak introduce diri sendiri terus attack my sis and I. She said something like this,

"Siapa yang buat facial tadi? You?" she pointed at me. Aku geleng and ponited to Nurul. She said " You?" Nurul angguk. " Then I will talk to you only. I won't talk to you. You can keep quiet" sambil tangan dia suruh aku diam. Kurang ajar punya org. Dia pok pek pok pek to my sis and reduce the package to 3 session dengan home product which kitorg tau yg dia akan suruh tambah lagi session and pay another price for the product sooner or later. Talking about tactics...

RM 280 x 3 = RM 840

Half of it

RM 840 / 2 = RM 420

Kitorg still refuse sebab kitorg memang TAK NAK! Plus TAK ADA DUIT! My sis cakap kalau bayar monthly maybe dia mampu but with the unreasonable price memang dia tau dia tak mampu. Sekali treatment pun tak mampu. Elaun dia belajar RM 600 sebulan sebab dia nursing student, buku2 lagi and ada few lagi yuran2 nak kena bayar end of this month lagi. She explained to them. And then boleh minah tu cakap, "You pakai akaun apa?" "Maybank" Nurul answered. "Then kita boleh deduct from account for deposit". Nurul cakap dalam akaun dia ada RM 50 je. Minah Cina tu ckp "You bayar RM 50 dulu la. Lepas tu you discuss dgn mama you, bayar balance la. You cakap dgn I you ingat your mama akan bagi you buat treatment ka dgn harga mcm ni. I guarantee la your mom takkan bagi". Celaka.

Ini boleh mendatangkan marah. RM 50 adik aku tu pun dia nak kebas.

Aku cakap "kitorg tak minat nak ambil package you. Plus kalau I ada duit skrg ni pun. I won't pay for her here. I rather pay for her at DermaGenesis or Klinik Ayu Jelita. I have experiance pegi buat face and body treatment. You name it. TCA, Pixel, MDB, Lipo semua I pernah try before I got married".

"Parent you bayar ke abg you yg bayar? Kalau pernah buat kenapa muka you tak cantik? Kenapa badan you gemuk?" she said.

Aku balas balik "This is because I'm pregnant!".

Dgn sinisnya dia cakap "You pregnant before you kawin?".

Aku balas "Don't be ridiculous. Of course I'm married. I gemuk because I'm pregnant. I look like this because I'm pregnant. I've got pimples because of my hormones. Everything I buat before I got married. For the wedding. I pergi 2 tempat tu, consultant sana beri masa utk discuss with parent and to think about it. And guess what my parent agreed. So I don't think my parent are so typical about this. Plus the price lebih reasonable and result guaranteed. Dengan you setakat facial treatment, sampai RM 50 pun nak kebas".

Masa tu aku dah pegang perut coz it hurts a little bit. Minah cina tu tanya lagi "You pegi mana?". " DermaGenesis and Ayu Jelita" I replied. Dia tak mau mengalah jugak "Then why don't you bring her there?" " I will. I like the service + the treatment. Kat sana takde PAKSA - PAKSA punye service. Affordable". Dia senyap. "Okay la. you balik discuss wth your mama. Esok you datang bawa your mama. I bagi your mama free facial. Tapi your mom je. Your sister tak boleh" she pointed at me again!

"Okay" my sis replied walaupun dalam hati dah berjanji takkan jejakkan kaki kat dalam New York Skincare Solution lagi. Dengan penuh sakit hati aku berkata dalam hati "I wouldn't recommend you to my friends. Your service sucks!" Kitorg keluar dari premis dia dgn tangan kosong. Mana ada dapat free travel kit tu. Penipu! Walaupun kitorg tau, kitorg MESTI kena kutuk dengan diorg. We don't care. At least kitorg boleh sebarkan kat org lain mcm mana diorg ni menipu pelanggan.

p/s:
1. Saya tidak pernah buat liposuction cuma pernah dapatkan consultation on liposuction sahaja.


2. Saya pernah melalui proses TCA Peel, Pixel and MDB sahaja. Maklumla perempuan...


121 comments:

shan said...

hish! kalu aku ... aku dah lempang dah cina tu... kuang hajar sgt! btw banyak kempen2 camni jgn caya sgt ... cakap jer tak payah beli ato dorg suro bayar dlm Rm10 dulu ker ... bila pergi consultation ... tetiba suro bayar lak ... tanak sign up dorg akan sampai tahap paksa2... mmg cibai!

Zuhaini said...

siannyer.. jahat tul diorang nih..
erm.. saya x penah buat facial ni.. so tatau sgt prosedur dia.. tapi part dia paksa2 org tu yg jahat tul... sabo ye.. x pe, lain kali jgn gi sana lagi...

arale said...

Gila jahat...nasib baik aku baca blog ko...kalo tak, aku pun masuk dlm statistik yang kena tipu...so, benda2 free suma jgn caya...mesti ada je muslihatnya...

My Life said...

mmg teruk...penipu diorg ni. actually masa tu mmg panas. kalau boleh dia x nak bagi peluang ida ckp coz dia tau apa pakej pun dia bagi ida tolak. tu yg dia nak ckp dgn adik ida je...tapi adik suruh ida gak cakap..amek ko. lepas ida compare company dia dgn company yg lain n ckp ida experiance going thru all this stuff, baru dia sangap...

carefull la...jgn terpedaya sgt. sebab masa ida pegi tu, mostly melayu yg kena tipu. muka diorg mmg la teruk. tapi dgn facial SHJ mana nak elok balik unless diorg pegi pakar kulit n went under laser treatments. jgn terpedaya sgt iklan tu sebab make up can do wonders kan...kalau buat pakar punya treatment pun x sampai 1k. lps tu in 1 session tu je dh blh tgk result. ini tak NYSC tu scan muka masa org tgh pki make up, mana tak muka nampak blotchy and uneven tone. lps tu scan balik lepas dia cuci n moisturize, of course kulit akan nmpk bersih n reddish kan...

1 lagi diorg ni takkan lpskan org2 yg dtg utk free facial. kita MESTI amek package dirg kalau pegi sana. so tak blh suka2 nak anta sms for free facial.

to all readers, pls spread the words. biar org lain tau betapa jahatnye diorg ni.

p/s: shan, ko pegi dr murad yek...

My Life said...

jaja

kalau ko nak pegi, aku recommend ko ke klinik Ayu Jelita dkt Ampang Point. Facial dlm RM 50 je. kalau nak buat peeling putihkan kulit RM 700. Kalau nak IPL starting price RM 190. No hidden charges. Ni last year punye price. kalo pegi ckpla aku yg recommend...

reena said...

actually i had the same experience like ur lil' sis. it's happen when i'm still studying in UiTM. on that day, i bring my mom together. ingatkan nak buat my mom feels happy. bayangkanlah i need to pay for 2 persons cost that they said it's a free trial pd permulaannya. dahla tuh, i nih still naive psl hal ni so i bole bagi my ATM card utk dia org charge sbb xthn dgn cara diaorg yg suka2 pushy org tuh. when i noticed the bill was RM 1,200. then baru i realize i dah kena TIPU dgn CINA B*** tuh...sakitnya hati tuhan ajela yg tau. my mom feels so guilty bout that sampaikan she want to pay half for me. gara2 tak mahu my mom rasa serba-salah, i pura2 ckp 'takpela' sambil tesenyum (Ya Allah, sabarkan ajelah hambamu ini). tapi dlm hati, dah berbakul-bakul i maki. & yg paling buat i bengang, CINA B*** dgn rasa innocentnya still call i for continuing another 10 sessions. sori la..gua takkan percaya lu lagik...Piii...rahhh...

shanz said...

aku tak pergi consult utk facial pon ... ni utk kuruskan badan .. opis dia kat top floor Lot 10. tak ingat la apa nama tmpt tu. dah lama dah kira masa aku lepas grad. aku tade la gemok masa tu ... cuma a bit chubby ... so dorg offer satu session cuma bayar RM10 jer. so aku pun gi la ... RM10 kalu tak nmpk hasil pun .. RM10 je kan. sekali pergi suro sign up tu la ni la. taktik kotor dorg sama jer. offer yg paling mahal dulu. kalu kita tolak dorg tawar dan tawar dan tawar sampai tahap yg kita kena sign up gak. masa tu aku bodoh lagi so aku pun pi bayar RM50 ... aku pun tak ingat program apa. and dorg tak call aku pun utk set up appt sampai aku pun lupa camtu jer. hish! facial ker kuruskan badan ker ... kalu yg cakap free trial ato bayar murah tlg la jgn caya. seme pakai taktik kotor yg sama.

nur_ariff said...

Kawan Isteri aku pun kena, aku dapat tahu je terus suruh dia mengadu dengan persatuan pengguna di e-aduan.kpdnhep.gov.my besok tu persatuan pengguna call, diorang call kawan isteri aku sampai dapat la.. cuma yang aku bengang dengan kawan isteri aku ni bodoh bodoh alang dalam menangani masaalah (tak aperlah.. tak aperlah katanya pada persatuan pengguna, sedangkan persatuan pengguna kata boleh claim balik) sekarang ni aduan isteri kawan aku dalam proses nak di forwardkan ke selangor sebab New york skin sdn bhd tu dekat sana... penting ada mempunyai salinan tranksaksi ada dgn mereka (new york skin)walaupun slip kredit kad
(kalau nak dapat treatment free bawak abg polis sekali, pakai pakaian seragam polis hehe.. boleh gertak kot), aku ada upload gambar pakej new york skin percuma bersyarat syarat tu, kecik je... besar lagi duit singgit(gambar di ariff-jannah.blogspot.com), aku ambil gambar dan bandingkan dgn duit singgit... belajar dari pengalaman.. ekonomi tengah merudum ... banyak org takde keje.. so berhati hati anda semua..

nur_ariff said...

Edar Flyer Laman Web aduan pengguna ke premis New York Skin sdn bhd

aku ada baca kat blog lain nak kongsi ngan korang

"Whoaa. From US? Reputed? If it’s really from US, then why there’s no brand called New York Skin Solutions in US?! Nobody has heard of it - except Malaysians and Singaporeans!"

Anonymous said...

New York Skin Care in Malaysia is a SCAM.
They try to scam customers by telling them that they will get a free facial but they actual want to force you to sign up to their packages.

NewYork Skin Care is a SCAM and FRAUD. Tipu clients!

Anonymous said...

Oh no, i'm just signed for free consultation.Menyesalnyerrr :(
i won't go there,n i really hated people in there after i read ur article...thanks a lot!!

Rya Rizyana said...

saya pun dah kena cmtu.. last2 terpaksa byr rm280, byran pertma utk 5 sesi.. tp next session br leh buat facial n byr lg ansuran rm280..

tp saya xpergi pun.. rm280 kira burn gitu..

ade ke paksa2 cmtu.. biar muka xcantik asalkan xhabis duit riban2..

sirius, x mampu..

Anonymous said...

alamak..cmne nih?br je sign up pakej 1k utk 5x session.memula try free facial tup2 cam u all citer la nk xnk amk jgk pakej.aduss..nx week start facial..cmne dh byr pn 1000 tuh..so wat jela dlu tp sure pasni dorg suh bl produk kan?

Anonymous said...

alamak..cmne nih?br je sign up pakej 1k utk 5x session.memula try free facial tup2 cam u all citer la nk xnk amk jgk pakej.aduss..nx week start facial..cmne dh byr pn 1000 tuh..so wat jela dlu tp sure pasni dorg suh bl produk kan?

Anonymous said...

alamak..cmne nih?br je sign up pakej 1k utk 5x session.memula try free facial tup2 cam u all citer la nk xnk amk jgk pakej.aduss..nx week start facial..cmne dh byr pn 1000 tuh..so wat jela dlu tp sure pasni dorg suh bl produk kan?

breakwalker8055 said...

owh..bia btol dorank wat cmtu...kejamnye..
sy ade mslh kulit jgk..kulit berminyak,parut jerawat n sy nk putihkan kulit..korang ley bg cadangan x kt mane sy ley pg wat treatment??n sy ni student lg..so,bajet xdela bnyk sgt..sy nk yg very effective..pd mlanya sy bercadang nk pg new york skin solution..tp bile terbace cite ni rase kurang yakin pulak sbb takot tertipu gak ngn dorang..dr murad ok x?proactive skin solution?brape harge?
n newyork skin solution tu smue cawangn ke akn gune taktik kotor tu?

breakwalker8055 said...

owh..bia btol dorank wat cmtu...kejamnye..
sy ade mslh kulit jgk..kulit berminyak,parut jerawat n sy nk putihkan kulit..korang ley bg cadangan x kt mane sy ley pg wat treatment??n sy ni student lg..so,bajet xdela bnyk sgt..sy nk yg very effective..pd mlanya sy bercadang nk pg new york skin solution..tp bile terbace cite ni rase kurang yakin pulak sbb takot tertipu gak ngn dorang..dr murad ok x?proactive skin solution?brape harge?
n newyork skin solution tu smue cawangn ke akn gune taktik kotor tu?

Altobeta said...

huwaaa..adoila. nape la aku xgoogle dlu awal2 psl ni. da sign up, da byr baru terhegeh2 google. skarang dah nyesal. nak cantek la konon buang jeragat.

baru je pegi pagi tadi, lps wat free treatment tu, dia pon terangkanla psl package2, aku punye package total 10,500! tu kalau amik 30 sessions. aku ckp xpela cuba 10 sessions dlu, pastu da swap kredit kad 1000. kalau 10 sessions 3500. so balance lg 2500 laa. consultation fee 70, product nye ada la 4 brg dia kasi sume total 331.

hmmm. kalo aku tamo pegi 10 sessions tu camna? & aku xnak bayar 2.5k lg tu. dia leh amik pape tindakan x? sbb td ada la sign2. sesape leh kasi pendapat & pandangan. cukupla pengajaran buat aku. kira burn la sribu lebih tu.

ctshura said...

salam,
minta maaf saya blg-hopping...terus jumpe ur blog..mmg perancangan awal nak buat rawatan muka kat NYSS..muka saya ok, cuma ada open pores, biasalah muka brjerawat masa remaja dulu. mmg trpengaruh gn iklan NYSS ni. tp ble baca ur blog...hmm sory lah. terima kasih. ur post telah menyedarkan ramai org sebenarnya. so, saya signup consultation dgn dermatologist dari hospital. at least dia nie dikawal selia oleh KMM atau MMA. xberani nak hanky panky...

Anonymous said...

salam. br tadi terima call dari diorang dan dah wat pn appoinmnent. tapi bila bace pasal ni.. takut la pulak sbb sy ni memang same dengan kes atas. student dan tempat pn same, mid valley jgk. adoi, tanak la pegi

Ied @ May said...

masih dpt sambutan lg ye blog post ni. walaupun dah 2 tahun. i'm sure taktik nyss ni masih sama. so be careful what you asked for. lebih baik u girls cari dermatologist.

neway kalau kulit tu bermasalah jerawat pakai proactive pun ok sgt. kedai dia kat galaxy ampang. dia x paksa2 u beli product. just beli yg basic je rm199. ni price dulu. skrg x tau la. dr murad lak, taktik pun sama la dgn nyss nih. keberkesanan, i'm not so sure la

kalau yg da sign up tu pegi la abeskan session yg u dh bayar je. rugi. 1k tuh. walaupun swipe, still u have to pay monthly ka...

sya said...

isk, geramnya baca ni ida...
takde taktik lain lagi ke nak buat? main paksa2 orang pulak... memang patut sebarkan je nih.. biar orang lain tahu, biar diorang tak berani guna taktik ni lagi...

Anonymous said...

Napa lah I x baca blog ni awal2...ingatkan bagus sgt. Muka dah start jeragat jadi terpedaya & pergi utk free trial tu. Diri ku kena lagi teruk kat cina tu...package 20 kali RM7000...I yg x suka confrontation ni tutup mata sign-up je lah sambil pikir mcmmn nak cover...bukannya sikit. Pastu setiap kali pergi ada je benda yg dia suruh beli. Facial tiap2 minggu...after facial yg ke5, dia kata kena upgrade lah pulak...suruh tambah lg 4 ribu. Desak sampai I naik rimas. Lepas facial yg ke 7..I malas nak gi. Setahun kemudian diorang call tanya napa x dtg. So, bila fikir, pergi jelah sebab dah melayang ribuan ringgit. Tanam azam x nak ambik apa2 pun. Tapi bila pergi tadi, amoi tu desak2 lg...selagi kita x kata yes..dia x start facial tu. I tanya kenapa perlu upgrade? bukan ke u all dah tgk my skin problem & patut give me the best package? dia pun putarbelit lg....& melayang lg RM1400...semuanya kerana malas nak argue....menyesal dahulu pendapatan kan? jadikanlah pengalaman ngeri ku ini sebagai iktibar. As for me, terpaksalah jugak habiskan package tu sambil berdoa supaya x dipaksa beli apa2 lg....memang serik!

Ied @ May said...

sya

kan sya..mmg saja ida nak sebarkan. so that jgn senang2 perempuan2 mcm kita ni kena tipu. nasib baik i'm quite tough. refuse bagai nak rak masa tu. yang tak tahannye bila dia kata ida pregnant sblm nikah. wtf. hahaha..kan da terlepas...

Anonymous

sorry to read about ur experiance. nak buat mcm mana. perempuan mesti nak cantik. kalau blh nak se flawless yg blh. i've learnt my lesson. but in a hard way. why not u report to consumer. see what they have to say. but trust me. we're not the only yg kena...

Anonymous said...

Salam.. i pun pernah terkena ngan NYSS ni. berabis lebih drp rm4000 tue!! Muka x baik gak. Yg lg sakit hati..kes paksa2 la ni. Dulu bodos gak aku ni..xtahu taktik dorg. Lgpn ms tu br msk keje..dpt kredit kad....apa lg..paham2 je la.. nk muka cantik punye pasal..

Ied @ May said...

anonymous

really?? x bape menjadi yek. i've read in someone else's blog about it too. nyss cannot cured her problems.

yes. credit card can bring harm to us. luckily, i tak terpengaruh dgn salesgirl. and i kept all my credit cards away from me. in fact, i've cancelled all my cards now.

life's good without plastic cards except for atm card.

Ramlah said...

saya pun penah buat ngan nyss ni..2 bulan lepas kat bandar bukit tinggi klang...sbb terpedaya ada trial kit free dan treatment free...gi la cuba..

bila da call buat appointment..
gi la kat sana ..dia sambut baik la...pas tu scan muka kita ckp ni dah teruk ni kalau dibiarkan...kotor sngt...(dah tentu la kotor dan berminyak sbb br blik keja lum cuci lagi..)

sebelum treatment tu dah tanya kat org tu lagi free ke treatment ni...dia kata free xde charge ..bila da buat ni baru kita boleh decide nak sambung treatment ke tak...saya pun setuju la dan sain satu borang yang dia interview kita pasal kesihatan dan surat ahli la katnya...dalam masa thgh buat treatment tu dia kata mata saya bengkak dan kena ambik satu produk RM180...saya mls nak cakap banyak takpe la....amik je....

bila da siap, dia bagi saya voucher RM300. katanya saya blh bl barang dgn voucher ni...kira2 saya bertuah la kot...

pas dia scan dia tnjk la da bersih muka saya....pas tu dia pangil sorang lagi untuk consultant plak...

dia kata camana ...selesa x...saya kata ya la bagusla...dia pun suggest muka saya ni kena buat 30 treatment RM400 sekali treatment (400 x 30 = RM12k) baru muka jadi babyface (banyak la dia punya babyface)....
bayar 2 x atau bulan bulan melalui k kredit pun bleh.

saya kata saya bukan artis nak buat rawatan muka semahal tu....dia asyik tekan...awk nak cantik x?...asyik ulang kataan tu je....saya kata x mampu...gaji saya kecik aje...so dia turunkan separuh pergi 20 x treatment ...saya pun xnak....last last dia suruh saya amik 5 x treatment (RM400 x 5 - RM2K) pas tu dia bodek tolak voucher tadi...(RM2K - 300 = RM1700) suruh bayar seribu dulu deposit...siap paksa g amik kat ATM kat bangunan bawah MBB)

saya kata dlm bank da habis, k kredi xde dan cash pun xde..nak kena confim ngan husb dulu..

agak agak dia tngk saya mcm da nak marah2..dan dia tngk saya call somebody to come out..so...dia suruh saya bayar yuran ahli RM280..saya kata saya dah habis cash tadi da bayar RM180 untuk mata ni kena bayar lagi RM330 untuk ahli plak....

last last saya terus kuar....diorang call saya ckp saya sedekah je duit tu (buat facial RM510)...saya cakap saya da buat tempat lain...


diorang repeat call...saya da x layan....never recommend to anybody...skrag ni saya g klinik pakar kulit ko klang....free consultant dan tiada paksaan..org pun ramai...kat nyss tu senyap sunyi xde orang...eekekekekeke...

Ied @ May said...

ramlah

isk2x..i have no words. mmg better gi dermatologist la kalo ada skin problem

mala || xia said...

gle ah busuk staff dieorg tu..actually, im considering myself to go there as my face condition becoming worst lately... haish..sampai kutuk u gemuk xcantik sudah lebihh...i'll should forbid myself from going there..

Lyana said...

hurm naper la i tak baca ur blog before.. i kena the same thing but not nYSS but mayfair the same experience kena paksa sign pakej tak sign dia kata becoz ur name is not here so u have to wait.. then mmg the same as u after 1, and 1 sales gurl bertukar ganti paksa i amek pakej.. tak pasal2 i gado ngan my hubby becoz sebelum tu i bgtau dia treatment tu free after few hours waiting for them to call (more than 6 hours) so i amek keputusan balik with nothing.. moral of the story jangan percaya treatment2 percuma yang ada diiklan samaada paper/tv..

Anonymous said...

salam..alamak..baru terjumpa blog ni...last monday, dapat call dari nyss and i da set appointment ngan nyss 3 jan ni kat mines.. boleh ke tak pegi@ cancel kan appoinment tu? ada tindakan yg akan diambil atas kita ke if i tak pegi? wah.. blurr..blurr... nyesal...

Astika said...

hii..too bad I've read ur blog too late, just sign up RM2800 for 10x treatments but still a little bit lucky just spent RM200 with a bottle product for home using. What will happen if I just ignore the appointment, do u think they will dare to sue me because I've sign some paper before? Tired to comeback and cancelled everything, not worthed though ...

Ied @ May said...

anon

boleh je ignore the free treatment. xde mslh un. kalau u pegi juga nnt lg byk mslh. heheh...

astika

so u've sign up and just pay rm 200? u can just ignore the appointment. they don't give a damn. they've got ur rm 200 already. if you pay them thru credit card or standing instruction, i guess u have to call the bank and asked them how to stop the payment of the remaining balance

Astika said...

yeahh and I remember that I've signed a paper which says that i still have balance RM2600 to pay...I hope u right, just calm down, and if they try to bully me I will dare them to go to police station with all printed bad testimoni abt them ...hehehe...

just found out the oldiest complain abt this New York SS was on 2004. wow...so long already they can survive? I believe there're so many company working like this, how come government people don't control and cut their licence....*sigh*..what we can do just spread the word and warn other people

ULtradya said...

musykil sgt nih..klo diorang menipu customer...kenapa tv media prima tuh duk suggest sgt...yg terpedaya..kita jugak...hummmm

qistyanie said...

Tv prima bkn duk suggest... NYSS nie yg byr Kt stesen tv utk iklan... Commercial ads... Same as other advertisement Kt tv ke radio ke o anywhere... They pay Kt stesen2 tv utk siarkn ads dorg... From advertising la people will knw their product and so on kn... So I nie bkn nk ckp psl nie... I pn da g Kt NYSS... duit pn da burn 5000 for 2 person tp bkn duit I la duit my hubby.. Tp burn gk kn.. Cz mls nk argue2 ng dorg la byr jela... Tp xde la add ape2 lagi afta dat.. Session pn x complete lagi.. Mls nk g sana da.. Dorg mula2 je ckp baik2 then pas treatment xde pn nk call customer ask bout npe xdtg facial. Ke ape cz da byr full kn.. Mmg cm 2 la taktik org2 Cina nie... Sume org2 dia Kn Kt sana.. Dorg nk duit jek... Treatment bkn bgs pn... Proactive solution 2 lagi bgs... Satu set 199 jek... Mmg acne sume krg... But muka Kering cket la... Dr membazir Kt cina2 kotor nie baik g pakar kulit lagi bgs... So jgn la mudah terpedaya ng bnda2 cmni... Nie pn ckp utk diri sendiri... Huhu

Anonymous said...

Saya pun kiranya pernah tertipu juga dgn NYS ni, tp nasib baik dah tau taktik dorang...saya balas balik pulak kpd pekerja dia yg suka memaksa sya beli produk...kalau diingatkan dulu2 tu, wah bukan main lagi mereka nak tahu latar belakang kewangan. Sya pergi NYS kat Mid valley. Sekarang, saya dah pakai SK-II puas hati walaupun mahal, tak tertipu....Benci betul dengan mereka... :(

hanan said...

salam
terima kasih pada awak yg post penipuan New York Skin Solution (NYSS) ni...
akhirnya saya dah jumpa tempat yg plg sesuai utk menambahkan keyakinan ramai org bahawa NYSS memang PENIPU besar!!!
jln cerita hampir sama dgn pengalman org2 lain, cuma di sini saya nak pendekkan cerita dan beri nasihat pada yg belum dan yang dah terkena dgn taktik penipuan NYSS....
sila buat aduan di TRIBUNAL PENGGUNA untuk dptkan semula wang anda jika anda telah membuat bayaran pada NYSS...lawan habis2, kita punya hak sebagai pengguna tambah pula dgn company PENIUPU BESAR mcm NYSS...
saya slh seorg mangsa penipuan NYSS dan saya telah mendapat semula semua wang saya(bukan rataus2, tapi ribu ringgit)setelah mebuat aduan pada TRIBUNAL...jgn biarkan mereka menipu anda.
untuk makluman, LONDON WEIGHT, NYSS dan YU NAM adalah company yg sama dan mengamalkan 'etika biz penipu' dan utk pengetahuan anda, di TRIBUNAL saya sendiri dah saksikan, ramai yg buat aduan dan tertipu dgn 3 company ni...so, minta tlg sgt2 jgn lah anda tertipu dgn mereka....

Anonymous said...

salam..saya arif dari jb..saya lelaki..pernah gy new your skin solution 3 tahun lalu..korang nak tahu ape yang berlaku?? first,saya sekali datang,tanye lah dorang ade free treatment lagi macam yang diiklankan di tv?? salah sorg daripada perunding tu cakap,free treatment tu dah tak ada lagi..then i said..ouh...then nk buat facial berape?? die cakap..RM 150..so,i bayar..then lepas buat facial..mcm biase,dorg pakse2...suruh amek package yang beribu2 tu..haish..aku dah lah pantang bab pakse2 nie..dorng tanye saya ada kad kredit?? saya ckp tak ade.. atm kad?? saya cakap ada.. i buat alasan nk kuar dari situ,so,i ckp nk gy atm kat bawah.. mula2 die tak bagi,mcm2 ah alasan diorang,yang tak logic,ade die cakap..u ada cash??i ckp xade sebab tu nk gy atm (bodoh tul ah minah nie) die ckp,u boleh pakai cash i dulu,nnt dah sign up,i ikut u gy atm..sampai mcm tu sekali..last2,i belah je dari situ....maklum lah saya nie lelaki..dorg tak leh buat pape...RM 150 tu agap je lah price treatment die.. korang gy forever living..bagus product2 die.. xade pakse2..siap ade betol2 free treatment!!!

Anonymous said...

assalamualaikum. saya nk minta izin nk share kisah ni kt facebook saya. sebab td je baru tgk iklan NYSS kt ntv7, memang best gile iklannya. lps tu saya google jumpa blog ni. saya risau sgt kalau ada saudara melayu islam kite akan tertipu lagi. izinkan saya share ye. fb saya chy.aini85@gmail.com. terima kasih atas perkongsian =)

Anonymous said...

Slm tuan rumah..thx sgt2 sbb post psl nie.ri2sy mmg dh nyaris2 nk p nyss.nasib baik sy smpt goggle psl nyss.rata2tertipu.dulu sy pnh g yun nam hair..taktik dorg sebijik sejibon cam nyssnih.paksa2 kitadlm bilik dr sorg consultan..sorg2 msuk smpai ke 3org.paksa sy byr.kecut perut dorg bgtau pakage rm4k lbh.suh byr depo rm50 dulu.sy nk jumpa hubby yg tunggu kt luar pon dorg x bagi.kecut gak perut dok dlm blk tue dgn 3 ekor cina hawau nih!!! Last2 sy ckp ape nth masa tue...trs dpt blk n klr dr neraka duit tuh...huh!!! Tue story sy p yun nam hair.pas2 dh goggle psl nyss...dpt tau product herbaline ok utk muka. Ramai yg suggest p herbaline.sy pon p lh herbaline kt umh sy gak.hq dorg.mmg best n selesa. 1st facial rm88.ok lh...dh 2x p sna.dorg x paksa2 lgsung bli product dorg.sy lak yg gata2 tnye n bli brg dorg smpai rm400+..huhu.nk santek nye psl...x kisah berhabis.pas2 dorg ade wt ee treatment.ee treatment nie utk hilangkn pundi myk,ketuan,tahi lalat kt muka.3bji rm50.dorg ckp dlm msa 2mggu blm hlg.sy pon buat lh...dorg cucuk dulu ngn jarum halus n masuk kn ubat.buat 6bijik kt muka n 4bji kt neck.rasanye cam kna gigit serangga.dorg suh sapu aloe vera gel utk bg hlg ksn tue...tup2 dh sbln x hlg2.pdhl setiap masa tepek aloe vera gel tue.now tmpt yg buat ee treatment nie dh mcm berparut hitam.pdhl muka sy xde pape prob pon.Saje je gatal nk bg kulit muka sekali..glowing..moving..hehe.now ketara sgt2 scar nye.pas2 bengkak cam kna gigit nyamuk n gatal2.adoii...cari masalah tol.ptg td sy bwk hubby p clinik dr ko kt klang.sbb hby nye rmbut gugur setempat.kna rm150 jerk.siap enjet kt kulit kepala,ubt mkn, ubt sapu.dr siap snap pic kepala hubby..tmpt yg gugur rambut tue.katanye ade rawatan susulan.sabln sekali.kos nye rm150 .kira ok lah kn dari yun nam yg mhl tahap gaban tuh.sy pon ringan mulut tnye dr kt clinik ko nie..."i nk treatment bg muka cantik lah..kulit sekata" dr ckp..u buat lazer.u klu nk buat ape2 smua ade kt sni.ade 2 jenis lazer. Skali buat rm800 n lg satu rm1800.but hby keje gov..dorg kasi % ckt.so next week sybakn ke clinik dr ko utk rawatan lazer nih..huhu.nti sy update yer..ape kesan nye.dpt tau psl dr ko nie pon sbb goggle.ramai yg ckp ok.sbb mmg pakar kulit kn.mber pon pnh wat facial kt c2.nama jer clinik...tp cam hospital dah.sbb ramai dr.dr utk gigi cantik ler..bg punggung cantik ler.time p td..ade sorg pondan nie pon dtg nk wt teatment..huhu.dgr2 cerita..ramai artis2 mesia nie p clinik dr ko.thx sekali lg dgn tuan rmh nie. Grm tol bila baca psl cina hawau tuh ckp mcm2 kt u n ur sis. Bodo tol...biz bole lak ckp cam tue ngn cust. Mangkok tol!!! Mai p shopping mopping kt kedai sy..hikhik... From: fie shah alam. Http://sweetpinkystuff.blogspot.com

ai mei li said...

perghh.thanks for the info..pk byk kali..moh le kite nk cntik dengan amalkan gaya hidup sihat...

laila enzai said...

Sgt scaryyyyyyy..
NYSS pnye iklan sgt byk lak tuuu..
adehhh... mcm2 laa..

Anonymous said...

saya pernah pergi jugak utk free facial treatment kat nyss nih...tp saya pergi yg kat subang...dorg lyn ok...xde paksa2 plak...pas2 die ada bg jugak free kit...maybe laen tmpt, laen cara layanan kot...tp sy mmg pakai product die setakat yg dpt free kit tu je r...sbb kalau nk beli, mahal sgt...ohohohohohhh....

Ct Cytot said...

Salam...
hummm ramai yang senasib ngan saya rupanya....
Nak cerita kat sini panjang plak..
tapi conclusionnya saya dah baya RM1k,
treatment 2 kali je .. muka jadi lagi teruk sampai takot nak tengok cermin... siap pakej kena bebel ngan mak ayah dan family..
Bila claim the rest of payment diorang xmo baya balik.. Babai RM1K...

Sepatutnye xleh tayang iklan diorang kat TV.. nnt lagi ramai terpedaya..

sherah said...

akak saya nak share ni untuk semua orang tahu.soryy baru bagitahu :) saya backlink akak

Haneem Azhar said...

sangat menarik....mohon share ye cerita ini. TQVM dear

mamain78 said...

Sorry, i tumpang syer ye..i pun alami benda yg sama at NYSS@MV..mlm tu i n adik kna rm900++..n diaorg suggest lg 9x treatment..so it cost almost rm10k utk pulihkan wajah sy yg ROSAK masa tu..GILER BETOLLL!X MAMPU BEB!n Alhamdulillah..SYUKURRRR SGT MARY KAY dtg TEPAT pd masanya..guna MK x smpi 5 bln 70% PULIH!..teruskn guna setahun,n last year join as MARY KAY BEAUTY CONSULTANT trus utk syer dgn sume wanita lain diluar sana ttg kehebatan MK..n MK telah benar2 'MEMPERKAYAKAN HIDUP' sy luaran & dalaman..kengkawan sume boleh layari my blog@http://pinksakuramama.blogspot.com/ utk my I-STORY before n after MARY KAY gets into my life..TOTALLY DIFFERENT!!mohon syer about ur story about this 'NYSS bluffing' dear?tq

Anonymous said...

Same goes with body perfect..n marie france.. I thk all used same marketing tactics... Tipu je semua tue.. Mmg la hasil dia ok.. But its takes time... N u hv to cont. using their service/product. Actually i dah pernah buat slimming treatment at marie france n facil at bodyperfect before my wedding last 3 years.. Tats y i tau... Sampai sekrg diaorg akan call n ask to take their new promotion la bla..bla.. sume cine2 ... Padahal scan2 tue kite pasti ke kulit muke kite? Ehmm xpayah la .. Usaha je cara rawatan sendiri kat umah then g buat facial biaser2 je. Facial tue gune nye utk bg refreshment kat kulit kite, buang sel2 mati tats all... Berubat cara islam.. Lg bagus.. Baca ayat2 alquran.. Lg bagus.. Dpt pahala n dpt kecantikan.. Semulajadi. N kekal...

Anonymous said...

huishh...nsib sy xjd pgi wat kat NYSS tu..btw sy dah wat da app tok next week...tp ble dgr mcm ni lah jd nye..mcm tkut plak...hmm... law xde paksaan ue ok lg...ni law dah smpai thap pksa2...mcm ape da...

Anonymous said...

Saya pun sudah jadi mangsa.If saya dapat baca blog ini lebih awal sya tidak akan jejak kaki saya ke sana. Saya telah belanja lebih daripada RM3000 tapi muka tidak nampak lebih baik. In fact rawatan saya ialah mengurangkan jeragat saya tetapi entah apa consultan itu buat saya mengakhiri sesi rawatan saya dengan bertambahnya jeragat. Kononnya kesan hitam yang dia buat akan hilang beberapa minggu tapi sudah berbulan-bulan tompok itu masih ada. lagi teruk selepas dia buat rawatan yang menyebabkan tompok hitam saya dipaksa beli sejenis bedak (calamine talc +sodium benzoate)dalam bekas kecil berharga RM50.00 betul-betul kena tipu! Selepas course pertama dan kedua saya disuruh sign up again. Kali ini lagi mahal tapi saya terus terang saya beritahu saya memang tidak yakin dan tidak percaya NYSS lagi. I will not recommend it to my friends. That saya memang pasti

wardah said...

huhu naseb baik sempat baca blog nih! kalau tak habis leher ni kena kerat2 kat depa sabtu ni.actually br je dpt panggilan drpd NYSS bgtau yg sy menang contest diorang! siap buat appointment lagi tadi...nampaknya,sy tak perlu la nk ke sana..semuanya menipu! tQ yea..

wardah said...

salam..boleh sy nak mintak share sal citer ni??nanti saya backlink akak..tQ

Anonymous said...

Assalamualaikum

Mujur la sy google dulu pasal nih.same je kes sy cam wardah..dah set dah appointment sabtu ni kat mid valley...

time nyss kol sy aritu,sy ade tanye betul ke takde kene charge pape.and staf nyss tu cam ragu2 je nak jawab.cam nak cepat je soh sy set appointment.

da bace komen2 sal nih,malas la nak pegi.bia jela kang takut kene 'sembelih' tak pepasal.da la lemah kalo kene pakse2 nih.

anonymizz said...

Trima kasih byk2 kat penulis blog ni Dan commenters. Mujur Allah temukan saya dengan blog ni sebab saya pun baru je dapat panggilan dari NYSS yg saya dah menang contest. Saya pun dah buat appointment nasib baik x pegi lagi.. huhu

Michaellian said...

Dear Eddida,

Interesting blog you have here. We will like you to be our guest blogger for our salon and mystery shopper.

Please revert to me if you are keen.

Our salon is located at Kota Damansara.

Hope to hear from you soon.

TY
ML

Nadhirah said...

Fuiyoo.. paksa2 org tu satu hal. Tapi siap kutuk2 ni tak boleh tahan woo. Bagus jugak kongsikan cerita ni. biar ramai tahu. Penipuan Pemasaran semuanya. Terima kasih sebab kongsi.

JUE ANIS said...

i pun pernah kena tapi dengan London Weight Management...dorang kan partnership ngan NYSS ni kan..mmg serik la..jgn la caya sume ni..memang cina2 tu penipu..nak duit ajer..target dorang org melayu la..

Ied @ May said...

ML

i would love to be your mystery shopper. kindly email me details at emay910@gmail.com

To all my blog reader

sharing is caring.

ayu jelita said...

hi,there
i also want to share my experience here
i went NYSS 3month ago
because ada beli kupon facial
saja gatal nak try
tgk tv mcm best
mmg masa facial x de ckp apa2
tapi lps facial ada sesi konsultasi
pegi bf bawa
tapi i dah dpt agak cara diorg
awal2 suruh bf tunggu kat tmpt lain
masa konsultasi
mcm2pakej ditawarkan
actually muka i x teruk sgt
jwrawat pun dah x berani muncul cuma masalah open pores ni akibat jerawat masa sekolah men dulu
dia mmg akan pujuk kita dgn pelbagai cara
tapi nasib baik i refuse n terus refuse dgn mcm2 alasan sbb
lps satu trik x berjaya dia akan cuba taawarkan pakej lain pulak
last2 utk elak i terpaksa tipu ckp x de duit
nnt bincang dgn bf
pastu mcm biasa minta deposit
i ckp x de cash
dia ckp x kan x de cash langsung utk deposit
i ckp i x keje,bf support
dia sempat balas abis u mkn hr2 mcm mana?
i selamba ckp hr2 lah bf i bg duit belanja mkn n bawak kuar mkn...pastu i ckp ok lah ada apa2 lg?i nak balik bf dah tunggu kat somewhere
actually i ada kwn bgtau yg sblm ni bff dia ada try NYSS sblm kawin
apply loan rm 10 k utk kawin..tp akhirnya duit tu abis kat NYSS sbb pakej makin bertambah..tapi muka dia x bertambah lawa pun wlwpun tambah pakej..makin getting worse adalah..n utk pengetahuan semua sblm ni muka i x pernah berjerawat di dahi...wlwpun kulit pipi x lah rata sgt sbb ada open pores..tp dahi bebas cela..tapi sejak cuba facial NYSS tu,dahi dah pandai ada jerawat..mgkn x sesuai..x tau lah..besar pulak jerawat tu n tgl kan parut hitam..tp nasib baik kulit i ni cpt pulih..skrg parut dah hilang,tp kenangan NYSS x dpt di lupakan n i x kan dtg lg ke sana wlwpun di beri percuma...so kpd yg nak mencuba,fikir2kan lah dahulu...

beautiful-mistake said...

Hai...

Luckily jumpa blog u... sy pon nak citer pengalaman sy dulu.. somewhere in 2008 .. dpt free facial nih la.. sy dtg ngan kawan. dua-dua pon dapat free facial. Masa memula sampai tuh first thing dier tanya ada credit card tak? bile sy tanya kenapa dier kata kalo ada credit card akan dapat free vit C mask. Masa tu sy bodo lah jugak kan ckp ada.. So dpt la free mask tu and my friend ckp x de walopun sbnar nyer ada... abes facial cam u jugak la.. ada consultation.. paksa sign up n offer mcm² pakej. sy cakap x nak.. Dari sorg consultant berganti² consultant yg masuk nak yakinkan saya.. Tp tak tau la mana dtgnya kekuatan, sy ckp TAK NAK... agak lama dalam bilik tu.. almost 1 hr. Last skali consultant tu mcm bengang la sbb sy still x nak sign up ... terus dorg ckp bahasa dorg ssama dorg... dan sy terus blah.. sib baik slamat..

n now 2011... tetiba dorg anta sms offer free facial sempena anniversary dorg. sy x reply pon... smalam dorg wat follow up and set appoinment.... sy dah set appoinment tp tergerak lak nak google dulu sbb teringat first time dtg dulu... so mean mmg dorg PENIPU la kan... thank yer sharing d info..

Selamat Berpuasa!

norhaliza said...

ha, nak bagi tau saya pun pernah mengalami perkara yang sama tetapi di tempat yang berbeza di L***d** Management & weight.... nak kuruskan badan gatal lah nak free trial dia org pun suruh sign up untuk pakages. after payment made saya pun dapat lah free trial kit, pastu sumpah nak jejak kaki dah

Anonymous said...

salam...sya pun dah pernah terkena dengan LWM..call cakap free...PENIPU..depa ni memang tau kata kalau cakap free memang semua org akan mai kat sana...speshely..org melayu mudah terpedaya kalau tgk prkataan FREE...apa kata sya cadangkan kita buka fb dgn tema 'KAMI BENCI LWM,MAYFAIR,SLIMWOLD,NYSS,SEANGKATAN DGNNYA...'dgn fb boleh sebarkan dgn cepat....

juanita said...

giler r depa ni...saya mohon share di blog saya yer

Anonymous said...

Waah.... tak larat nak baca all the comments. Just bersyukur saya jumpa blog ni. I suggest those yang dah terkena, buat formal aduan pada persatuan pengguna sampai diorang kena investigate, kalau boleh sampai dapat ganti rugi, lagi bagus get documented proof, bawa hidden camera ke...Baru padan muka, b@#?! laknat tu!!!!!! Kerja nak menipu orang yang terdesak je..

akuzle said...

itu yg depa kuat iklan tuh. maknernyer takder kastemer psl kuat temberang...hampehzz!!

Anonymous said...

sy dh terkena dgn NYSS ni. memang hampeh sgt2. kwn sy dh lebur RM15k kat situ. Buat tuntutan kat tribunal pengguna nasib baik dpt semula RM9k.

Anonymous said...

Been in ur situation too.. i betul2 menyampah dgn cara depa treat weol.. btw citer i cmni plak.. my sis beli pakej full facial spa kt MARY CHIA for me kekonon bday present. so weol pn went for the treatment be2.. and before n habis treatment tu depa paksa utk join/beli pakej lain.. yg beribu2 of cos.. n ckp depa terima all sorta kredit kad.. i said not interested sbb slaluh pegi yg dekat rumah je.. it takes about 1 hour kot nk pegi area tuh.. haish.. pls la understand..

Anonymous said...

yaa..saya juga adalah mangsa mereka..i go for free trial..staff dia jahat mula korek pasal peribadi,pasal bank..pasal husband garang ke ? meluat dah..then staff tu pokpekpokpek dan i sign up for 10 session rm 2500..hanya nak cuba..sebab dia cakap sgt menyakinkan.. treatment repairing blum habis dia buat 3 session dia paksa buat collagen pula..tu pula rm 4000..aku sampai sengaja make delay sampai kali ke 5 session..then btul2 bengang dgn cara pompuan cina tu ckp paksa pastu perli sengaja buat kite marah..mcm mmcm la cara dia ckp..fedup dah..then aku panggil manager dia..suruh tukar staff..yg kedua tu pun sama gak..diorg dah ditrainning buat customer sign up pakej...i dah tak larat dah nak dengar yg 2nd tu pun promote nak paksa kite ambik..skrang 4 sesion tinggal..mcm mane la i nak abis yg baki 4 ni? huh..diorg tahu kebas duit je..setiap kali i pegi i terpaksa fikir mcm mane nak lepas kan diri dari sign up colaagen ..yg 1st treatment pun takde kesan..kalau i nak maki dia sekejap je boleh..tapi i fikirkan nanti dia sengaja takkan buat facial saya betul2..nanti burn sesion yg baki tu..aku dah tension..bodoh semua staff tu..hipokrit..senyum2 tipu

Anonymous said...

Teruknya! Maybe boleh cuba dekat tempat lain, ianya tidak free tapi ada harga yang berpatutan. Tawaran Hebat!

Anonymous said...

i baru kene..20x =8k..sgt giler..die paksa2..then my parentz pkse die plak utk gve half..my prntz mnx 5x je..tu pn kne 2k++..tu pn kne pksa..sumpah lpas 5x tu xnk jejak kaki lg kt NYSS yg suck tuh..

Awex Jual Mahal Jutawan said...

BAGUS !! Ada orang buat cerita pasal Companies penipu nie... SPREAD kann...

Nora said...

ko tampar je muka dia sepuluh kali tanpa henti...gerenti senyap punya..Thanks FYI

Anonymous said...

Kawan2, saya telah melaporkan tentang kegiatan LWM ni ke nccc dan tribunal pengguna. Akan masuk mahkamah tribunal pengguna seremban jumaat ni, 30 Mar 12. Siapa nak tengok atau nak support boleh datang la ye.. Open to public pun.. :)

Anonymous said...

sy pernah try sms LWM.. gatal betul tgn time tu. nak try kononnye. dorg kate sy dpt free trial. then sy set appointemnt.
mlm sebelumnye sy google, jmp byak blog yg komen psal LWM dan yg seangkatan dgnnye... so sy tak pergi.... itu tahun lepas 2011. smpi sekarang, dorg asik dok call je... sy tak angkat pon...

Reng DeRoza said...

Aq dah selesai wat konsultasi percuma 2..PERCUMA KUNUN tp lain2 lg dy suruh wat tuk tgk result..knp msti main paksa byr habis kn utk pakej yg durank tawarkn? apa slh ny kita byr setiap kali 1 sesi?? malas nak cita pnjg.BIKIN SAKIT HATI JA..
P/S : suruh org tampal notis kat pintu NSS "sistem paksa..WAT DA F***"

Anonymous said...

Oooo..patutlah tak tau bape kali duk kol hubby ..sbb hubby i gatal tgn sms utk free trial tu..i suh je pergi serabut asik kol..sib baik hubby jenis pk pnjg..katanya musti ada sesuatu yg tersembunyi...penipu besar rupanya ...

Anonymous said...

Dr.murad pon mahal..tp ok xde paksa2..harga product mahal sgt, tp thn berbulan2.. Adala perubahan..mungkin sesuai ngn kulit...

Suhana said...

sy br nak pergi semula sebenrnya..tp pk balik n bc u all unye komen yg penah buat..adush trs tarik diri..selamatkan duit..heheh.. anyway follow my link ye sis http://guavasue86.blogspot.com/

Anonymous said...

lihat pada komen komen yang diberi,
sebenarnya saya pun terkena juga dengan NY ni. First pegi , trial treatment habis RM 595.00. katanya
kulit saya kering walhal saya pegi
masaalah saya hanya pigment sedikit
dibahagian hidung.Consultant minta
buat 20 course RM 8000.00. ingatkan mesti ok lepas tu. Tapi lain ceritanya lepas buat 2 kali rawatan, katanya RM 8000.00 tu hanya untuk basic facial sahaja. dia minta saya bayar lagi RM 4900.00 untuk whitening essence dan katanya akan ada lagi produck produck lain akan dicampur dan harus saya menbelinya. Gila ke tak gila. Saya kira akan capai sampai belas atau puluh ribu bagi muka saya. Harap harap bagi yang tak tau pasal NY skin care ni berhati hati. Semuanya tipu belaka.

Ayu said...

Baru jew dpt kol dr nyss utk free trial..dye ckp thniah coz saye pelanggan dr 100 org yg dpt free trial. Ok percaye kan jew.. Happy la tp masih was2.. Then bace komen dr blog u all ni gerun lak aii.. Org yg bDUIT mungkin xkesah la tp cam kite2 ni ala2 baget jgn nak tipu cnggitu la kan? Free then kna byr lak..licik nyer..

Anonymous said...

salam..saya salah seorg pengguna NY ney..saya dah pn bayar rm8000 untk 12 kali rawatan..tp skrg ney baru 3 kali pg trentment..then skrg sya nk buat pembatalan service NY ney..saya nk kn baki yg saya bayar penuh..saya minta pendapat dari pusat bantuan pengguna..agak2 bole dpt x duit tue balik

nora osman said...

salam 1 Malaysia..
tqvm for info.sy dah terbeli set free yg reg hanya rm10 tu.amik skali 3 lak tu.yun nam,nyss dan london weight.dah rm10je kan utk free treatment n free gift plus voucher.yun nam dah pegi la tebus free2 tu.semua ok jew,tiba sesi depa nak paksa beli pakej tu,kepala i tngah berbungkus dgn herba dan balut towel.pandai dia takut kita lari,wat sesi paksa pakej dlm keadaan mcm tu.tp depa terkejut i tekad bukak towel tu,ambik tudung i smula terus sarung ngan herba bertaburan atas lantai n rambut basah n bau herba tu,sambil berlakon nangis,tp memg ada ayat dia yg menyakitkan hati i..cpt2 bdk frontdesk bg gift,i sempat amik gift tu, terus blah jer..nampak muka depa cuak jugak tgok i tekad mcm tu dgn herba masih bertepek atas kpla.mujur pakai tudung,tp sape dok dekat i mesti tercium bau herba.he2..selamat duit,,,kalu x,xpasal2 terbang 10k..pakej yg depa paksa amik tu la..

Anonymous said...

Saya pun pernah mencuba NYSS...memang bullshit lah.Selapas semua settle kononya nak bagi kaunseling utk Muka...PIIRRAAHHH nak minta duit RM500 x 12 session.Dalam poket ni ada RM50 pun diorang nak rembat jugak, sebelum itu diorang ada juga tanya ada kredit card/ATM card tak?...Saya memang kena paksa tahap GABAN,Last sekali saya kata next visit i'll pay.Tapi bila keluar dengan tangan kosong tanpa STARTER KIT yang dijanjikan dari situ dlm hati berkata "AKU TAK AKAN MENJEJAKKAN KAKI KE NEW YORK SKIN CARE" this is my promises..AMARAN :Kepada sesiapa yang belum menjejakkan kaki ke NEW YORK SKIN CARE tolong jauh-jauhkan,THIS IS WORST PLACE EVER.

Anonymous said...

nape la i tak terpikir nk google dulu pasal nyss ni, huhu nyesalnye g for that treatment kat empire shoppin gallery, i mmg excited nk wat facial tu sbb byr rm1o je kn, ttiba pas abis sesi treatment sume tu, diarg mntak byr rm500..bgang plak i, ari tu i tnya ckp x yah byr ape2,pdahal sblum ni diarg ckp juz tunjuk baucar y rm10 n x kn ad byrn tmbahan..then i tnyala rm500 tu utk ape, diarg ckp utk rwatan dlman kulit i n utk diarg pnya produk y effective tu knon..ntah ape2 alsan die bg, then i byr je la rm1oo upah wat facial y knon2nye free n y slbihnya i ckp nk byr gaji bln dpan n produk skincare tu diarang hold dulu, mmg i xkn byr la..n produk diarg i xksah lgsung kalo i xdpt pun. agak2 diarg bley amik ape2 tindakan tak sbab i xnk byr y slebihnye tu?

Anonymous said...

saya pernah dah cuba dengan NYSS ni
pembayarannya yang diminta seperti semua komen komen kawan kawan kami diatas.RM 8000.00 x 20 treatment.
belum termasuk dgn treatment dgn solutin lain lain lagi katanya. saya rasa semuanya tipu helah perniagaan mereka. Sekarang saya tengok promosi dilakukan diTV dengan student pula. Lagilah kena tipu hidup hidup. Harap berwaspadalah dengan perniagaan seperti ini. Baik pakai krim penjagaan kulit di Shopping Kompleks, tak kena tipu beribu ribu. Tak ada ke sesiapa boleh complaint tentang penipuan promosi produk ini?

Leona said...

I can't believe it it's exactly what happened to me just recently

faziek uyun said...

assalamualaikum..sis,,saya pon ade pengalaman macam ni gak tahun lepas 2011..mulenya saya terpedaya tgk kat tv sbb sume da berjaye atasi masalah kulit diorang..saya ulangi da berjaya!tp itu hanya minoriti sahaja blum masuk yg lain2 yang tak berjaya sebab tak mampu.tp time tu tak pikir ape sbb risau sgt dgn keadaan kulit muka yg smakin teruk ni..dari form 1 saya camni..so,mak pon sama risau..ditambah lagi sebab nak raya,da mcm2 produk guna tp tak berhasil..harap2 pg NYSS ni muka memang boleh pulih la..pg la msg,then wat appoinment..kat sane pas rawatan n cek balik kulit,diorang tawarkan pakej..memang time tu takde duit..memang berat nak terima pakej tu sbb xmampu tp mak ckp mak usahakan then bayar balik bila dpt gaji..(keje kilang jap tem cuti sem)..konsultan dia ckp saya kena wat 15 treatment utk buang jerawat,10 kali utk bagi kulit mcm baby dan 10 kali lagi utk cerahkan kulit..setiap sesi RM350..gile bapak! mane la mampu..tp dia bg ofer rm 1200 utk 7 kali rawatan..so,terima pakej dia.then,bila pergi je rupanya just wat facial bese,xmacam facial free dulu..xde rwtn ozon,masker dan sebagainye..ni yg bikin panas!dia xckp pon awal2..trik busuk!lau kat kedai bese myb just less than rm30,,stakat cuci,bagi oxygen,picit jerawat and last ltak krim..ITU SAHAJA!belom beli set produk muka dia lagi..sume dlm rm8oo lbih..memang merana lepas tu,,kulit xjadi ape,,duit plak hangus..total sume dlm rm 2000++,ade lg beli pakej len tp tak ingat..wuwuwu.sampai skrg hutg xabez baya lg..memang trok sebab diorang da diajar wat pujuk rayu ayat manis pada pelanggan supaya pelanggan akan ambil pakej diorang tu.bila tanya pada pelanggan lain,memang nampak perubahan tapi bila tanya da abez brape rata2 ckp da lebih RM10K!drpd yg xpakai kad kredit,skrg da menanggung hutang kad kredit..so harap2 sume yg belum try,jgnla sesekali try walaupun yg free tp bole je kalau pandai nak elak pujukkan diorang tu..huhu..skrg nih saya pakai safi rania gold je..kulit makin ok,jerawat kecut,,bekas2 jerawat pun makin pudar..tu pun dulu kebas mak punye,,las2 srasi lak,,teruskan je..utk pengetahuan sy baru 21..hehe..xpe,safi kan jelita tanpa mengira usia,,maknenye muda boleh,tua pon boleh guna,,ye tak?hehehe

Anonymous said...

hi, thanks a lot 4 te info... i was bored 1 day n juz tried te crazy puzzle game in newspaper 4 nyss.. dr hari tu, tey tak lepas2 i!!! atlast i fixed an apointment 2moro cs wanted 2 go 2moro 2 nyss center 2 scream at tem.. afta reading tis post n comments, bete juz ignore their call.. bt 1 ting 4 sure,, te next tey cal me,, they would surely regret it!!!

Anonymous said...

salam.. memang best kalau muka cantik ala2 baby kan?? sbb tu lah i pun jd mangsa salah seorang yang terkena.. cis! mula2 on the way nak pegi sana hati i mmg dah rasa xsedap. xpercaya yang diowng boleh bagi free2 je treatment. i xterfikir pulak nk google dulu. hampeh. tp b4 buat facial, mmg dia ade bgtau facial free, tp eye treatment kena bayar! RM580. i pn malas lah nk kua dr situ (walaupun mmg i bwk duit cukup2 je). i pun byr. duit dlm purse time tu tinggal 5 ringgit je. buat facial pun rasa nak menangis.. bila dah habis trial tu, dia pun bgtau yng kena buat 20x treatment. rm8000. mula2 i xterfikir pun dia nk menipu (bendul betul), sbb i rasa tmpt mcm tu mmg utk org kaya2 je, so, i pun mintak excuse lah.. knon2 nak g kereta, mintak duit kat hubby, last2 i blah.. i tertinggal produk eye treatment tu. esok i nak g amik. dah byr tu...

Anonymous said...

Salam semua..
i dah hangus more than 15k.
kalau i report Tribunal Pengguna - ada harapan tak. Lepas sign up utk pigmentation treatment - 4 sesi, yg dia buat hanyalah letak ubat titik - pedih nak mampus. Yang nie RM8k. Tp lepas tu suruh ambik another round of maintenance treatment.. yup another RM3,500.00. tp i tak sign up lagi utk ni
Sedih sgt.. credit card dah over limit. :-(
kalau sesiapa yg bole tolong, mintak email saya.
cute.miut@gmail.com

Anonymous said...

semalam baru je p kat NYSS tu ... dia buat semua ok la.... dah ade voucher RM15.. try je lah.... mcm korang kena juga.. dia promote buat tempat dia... harga RM 400 x 20 = 8000... pas tu kata tak de budget sampai mcm tu.. dia bagi kurang plak 400 x 10 = 4000.... i tak nak jg sebab tak de budget... dia ckp ada voucher plak boleh buat 3 sesi 590 x 3 = 1770.. pun i tak mau jg.... lagi pun i dtg nak try jer... kalu produk dia bagus sangat dia tak perlu paksa orang.. orang akan automatic akan beli.... sblm tu dia tanya ade kredit kad ke tak.... dpt free facial le.. ape lahh.... wwwaaaaaa mmg dahsyat... bila i tak nak juga seorang tu masuk.. dok pok pek2.. pas tu complaint muka kita ni problem le mcm2 ler.... i malas nak dengar... mood pun dah tk berapa nak ok.. pas tu dia pok pek2... kemudian keluar.. i pun ckp ... tak pe i bincang dulu then kalu berminat saya mai lain... emmmm hari ni baru baca semua komen2 kat atas.. nasib baik tak "terkena"..... takut wooo

Anonymous said...

Really need help..
i nak complaint to NCCC & Tribunal.
u all rasa ada harapan tak dapat full refund..
product & treatment tak effective langsung. tp baru pegi semlm nak daptkan details transaction tp NYSS tak kasik. tp dia tuliskan je.
Yg documented only credit Card statemnt je.
cute.miut@gmail.com

Anonymous said...

Same here , dah abis rm12000.. Ader lagi 15 facial sessions. Keep on kene pakse everytime g facial. Kalo wat aduan ngan tribunal pengguna kene naik turun court byk kali ke? Sape2 yg ader experience bole email me kay4037@yahoo.co.uk

Anonymous said...

Tribunal pengguna boleh fight x?

Anonymous said...

To anonymous yg bg comment on 27 march 2012,blh share pngalaman selepas hearing kt court x?sy pon nk lodge report to tribunal ttg lwm yg penipu...drg kate klu nk refund kne byr 5% + 3%...please feedback..tq..

Anonymous said...

New york skin care macam sial jer...Company ni bukan dari New York pun tapi dari Singapore.

hafirays said...

Saya pun prnh terkena tp bkn dgn nyss tp dgn yun nam hair cair..sampai rm3k tp brg hampeh..utk klemumur la bnda la..mnipu je dorg tu..msa tu kt kuantan..seolah2 xleh kuar klu x sign up..lps tu kna 101 tp sy ckp nk dtg esk smpai sdh x dtg2...hati2 dgn mrka ni..mcm tu jga london weight..mmber sy kna..

Anonymous said...

thanx coz kongsi pengalaman nie... baru je cadang nak p nyss...tq :P

Anonymous said...

Pretty! This has been a really wonderful post. Thanks for supplying this information.


Feel free to visit my blog - les option binaire

PENING said...

jadi promosi itu ini yang NYSS bagi ni kiranye tak boleh pakai la eh? hanya penipuan semata-mata? tak ke gitu?

zieziEZWANIE said...

Rasa macam ragu-ragu jugak . kalau diorang kurangkan session tu, tak ke tak berkesan kulit kita ? tahu pun takut dengan akak ida . haha

Mama Idlan Irsyad said...

baru dpt panggilan mtk saya pergi bt treatment kat sana..adoyai, gatal tgn nak sgt FREE TRAVEL KIT tu kononnnya..haha.. nasib baik baca blog ni... konfirm la cancel nak p kan...

Anonymous said...

OK terima kasih sangat dgn cerita you ni! I'll spread the words so that ramai yang tahu service diorang ni yg sbnarnya camana. Ohho!!!

lolo said...

yupe,no free lunch.I pay rm 50 deposit as normal facial treatment,then gone after get the travel kit and long persuasion from them.
but,not good if keep mention Cina here and there.You should mention that company's staff la..
come on..

Anonymous said...

sy terkena dgn LWM, mcm kena pukau .. konon nak tebus voucher RM25, alih2 kena amik pakej RM8.1k .. sy nak suruh cancel diorg ckp x penah ada customer nak cancel mcm ni.. piirah .. mcm la org x tau.. bila surf net, tgk2 ada lg yg terkena mcm sy last Jan 2013 .. geram pun ada .. jumpa mgr dia utk cancel then dia ckp bdn akak dah gemuk, kena gemuk la .. itu la ini la .. geram punya pasal, terus file kat tribunal pengguna ... guna alasan diorg paksa subscribe pakej .. mmg betui pun sbb diorg mintak credit card.. ckp na tgk saja .. then alih2 diorg pegi swipe ... geram betui aku ... ni hearing session 30/7 nnt .. kemarin diorg file pembelaan ... then hubby ckp.. jgn takut .. kita tgk nnt .. doakan sy dpt balik full refund ya .. now 1 CC kena block sbb diorg dah swipe until over limit .. then bank nasihat suruh cancel card coz diorg dah ada 4 safety number kat belakang card tu .. tht's y bank x call bila diorg swipe byk tu ...

Anonymous said...

Dimana stokis untuk dapatkan produk mary kay? Tq

Anonymous said...

Salam..sebaik tlintas arini aku nk google psl yun nam etc sbb esok aku ade app kt jb ni... sbb aku nk tau mhl ke kos dia...x sangka jmp blog ni.. tq for the useful info... mmg aku x pegi la esok... anyway, ade x sape2 tau treatment rmbt yg ok n affordable? Sbbb rmbt tlalu kering, keras n agk rosak.. da mcm2 produk try.. tq

Anonymous said...

sy pn dh terkena smlm pegi tuk free trial..mcm cite uols jgk..dia tnya credit card la,bl ckp xde dia tnya cash brapa yg ada..cash x ckup dia tnya pakai atm card plk..sy x mampu pakej yg dia promote tu mahai sgt 6800..dia tukar pakej yg murah skit dlm 3200..sy still x mampu..dia suruh bli skincare jer harga 500..sy dh x thu mcmna nk lepaskan diri..jd sy swipe atm card rm50..tuk produck skincare..sbb nk lepaskan diri..kalau sy xnk bli jgk nk burn sja duit rm50 tu camner..diorg akan ambik tindkan x..mahal tu...masa diaorg cerita awal tu..tiada paksaan free treatment jer..lps abis treatmemt diorg pksa2 plk..cerita awal kt tiada paksaan..tipu aar diorg ni..nk tnya diorg akn ambik indakan x yer byar rm50 jer dlu dept skincare..

Anonymous said...

Alhamdulillah.. Nasib baik sy google n baca blog ni.. Td ni sy g yun nam jahanam tu dkt pelangi jb la nk tnya bpe package sme then die kata u free x hr ni utk 2 hours free treatment then the consultant will inform u the package price n can negotiate.. Lpas tu consultant tu check la kulit kepala ni mmg teruk gak la dandruff yg mnyampahnya n menakutkan tu service die teruk paksa2 plak soh amek package scalp treatment myr480 sy ckplah xde cash then die ckp ada card atm kan? Ada tp xde duit pastu blh die ckp ini pasal rambut u sudah teruk u kan kje ke tak kje! Pastu dia soh masuk bilik treatment yg free tu dgn kasarnye dhla tinggalkan aku 1/2 jam utk 1st herbs yg bau busuk tu boleh plak nk soh kita adjustkan seat tu sndiri (klu kt e-vouge budak training yg guntingkan rambut lg ada manner la) & the 2nd herbs dgr rakus n kasarnye amoi garang tu tinggalkn lg almost 2 hours hmm mmg mcm org bodoh la dlm ht sbb aku ckp xde duit dh nk angin.. Lpas tu dh abis die soh kuar nk soh sign n skali 2 org masuk kt 1 bilik ni ckp i sudah bg discount 40% myr500 (scalp + vitamin product) hr ni kne booking sy pon ckp sy xde duit sme kt dlm saving book cuma ada rm8.00 je dlm purse end of this week br gaji masuk then blh plak amoi garang berlagak nk mam tu ckp abes u dlm atm xkn xde duit? Klu emergency mcmna? Sy pon ckpje pkai duit mak mls nk pnjg cite aku nk blah cpt2.. Patu die chokchekchokchek kt luar then masuk oklah hr ni u byar rm5 dlu then bila nk byr lg depo? Sy yg naif ni ckpla esk i bayar lg rm100.. Pastu die bg resit n free kit n card utk appointment.. Blk kne package lg bebelan mak abh hah ni nasib google padan muka dorg aku dpt free kit, dorg dpt deposit rm5 je! Hahai culture shock btol ngn service dorg ni.. Nasib baik sy sempat baca comment kwn2.. Tq

Anonymous said...

dtg sini lepas blogger khalid kyle kongsikan cerita sis ni kat blog die, bagus entry ni. hopefully lepas ni x adelah yg tertipu lagi

Bahrain said...

Kalo macam tu kosnya memang takkan pergilah..

Izzati Amira said...

saya share ye.

Anonymous said...

i used to sign up for free trial too.. dorg call berkali2.tp mse tu mmg btol2 x de duit and x dpt pergi coz x de transport.. so mmg x lyn la bla dorg cll..bg alasan mcm2.. Alhamdulillah Allah x izinkan semua tu berlaku..

Nor Azlina said...

hhuhu,,, td sy komen pos frendlist pasal kes ni. Sy inform la dia,byk kes tipu kat NYSC... PASTU dia block i,X bg komen. org nak tlg je kot... maybe dia tlg cari customer utk NYSC tu pasai la cenggitu,promote bagai

Hazman said...

Baca jer saya jadi marah dengan cerita ini dan dengan lajunya say buat official complain kepada KPDNKK no report: 01310493. Maklum balas dari mereka dengan pantas suruh tuan punya badan untuk buat repot, kalau boleh dengan resit Rm50 pembayaran itu. Harap tuan punya badan dapat bertindak. Jangan kasi can. facebook.com/hazman.harun

Anonymous said...

saya suka dgn cerita ni. tragis. sebenarnya semua pakar2 kecantikan ini telah di ajar teknik pemasaran. ini juga berlaku pd saya. saya melalui pengalaman yg sama di pusat rawatan yg berbeza. tiap kali rawatan kene kaunseling upgrade rawatan atau kene beli produk. kalau kita menolak dorang layan dgn kasar. kalau hasil memuaskan x pe gak. kalau muke makin teruk mcm mana pulak? gara produk x sesuai. akhirnya saya belajar sesuatu dari salun2 ni. beli dan cari pencuci muka yang lembut untk muka. bebas pewangi, pencuci susu dan pelembap. seminggu sekali guna scrub dan masker. alhamdulillah

Ida Mansor said...

sambungan kisah NYSS ni setelah 5 tahun di blog baru saya

http://mamaedazz.blogspot.com/2013/12/sambungan-kisah-nyss-5-tahun-lalu.html

Anonymous said...

Utk maklum semua, target mrk bukan malay aje, tapi semua wanita. Sya dan kakak sya juga kena (kami cina). Mrk memang takkan lepaskan tanpa duit. Akhirnya, sya cakap xde duit jadi pinjam drpd kakak sya utk bayar RM20 deposit aje. Mrk separate kakak sya, akhirnya kakak sya bayar deposit 250++.

Ezra Meza said...

huahuahua. baru je pergi last weekend. tp memang tak amik apa2 package la. and beauty consultant dia pun takde la kurang ajar sampai cmni sekali. Cuma memang ada pujuk kita beriya2 nak suruh kita amik package dia.

Anonymous said...

Kita sbg pelanggan kita ada hak ada kuasa.. mereka x bole paksa2.. kita bole saman klu dorang menipu kita (saman jgn alang2 bg smpai bankrap hahaa).. customer always right.. hehee

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting