Friday, March 27, 2009

Weekend Yang Hambar

With Love Ied @ May at 9:53 PM 4 comments Links to this post

Sekarang ni sume tgh sebok Earth Hour esok atarting 8.30 to 9.30 pm. Mana2 blog sume post pasal kempen ni. Either menyokong ataupun tak, tu pikir sendiri lah. As for me sitting in the dark with my son is quite impossible. Except when he is sleeping blogger-emoticon.blogspot.com At least pun kena pasang lampu dapur. Dahla his father ada shooting wedding dkt Restoran Nelayan blogger-emoticon.blogspot.com Both of us will be staying at home. No plans for the weekend. Nak balik rumah mak pun rasa malas cause my sister won't be at home. Her exams start next week. So she has to study blogger-emoticon.blogspot.com Maklum la nursing student. Tak boleh main2 wooo. Aryff's grandma seems to be missing him so much. Maybe she will drop by to our house as usual. Selalunya Aryff's grandma akan amek both of us bawa balik umah sana pulak. Tak sanggup nak tgk cucunye tinggal berdua dgn Mama je. But now dalam pale otak asyik teringat bestnye kalau dapat pegi Nelayan. Teringin sangat nak makan steamboat. Sekarang ni pun dah terbayang-bayang all the food kat dpn mata blogger-emoticon.blogspot.com Laparnyeeee..... Nak mamam ape yek malam ni?

Baru dapat call dari tuan besar. He'll be late tonite blogger-emoticon.blogspot.com Ada banyak order sedang dibuat. This week aku mintak permission dari tuan besar tak nak pegi kedai sebab this week minggu last citer Jelita dgn Spa Q 2 blogger-emoticon.blogspot.com Tak ikut sgt sbnrnye. Usually citer bersiri ni aku akan tgk first 2 weeks pastu bila dah terasa panjang sgt aku akan tunggu minggu last or last episode citer tu. So that I know how the series end. That's all. Kalau org tny apa jadi kat tgh2, so sorry I didn't watched what happen to the series.

I am so hungry right now. I have to cook something. Yes! There's wedges in the fridge. Daaaa.........

Wednesday, March 25, 2009

Mertua vs Menantu

With Love Ied @ May at 11:01 PM 0 comments Links to this post
Tajuk kat atas takde kena mengena pun dgn n3 ni. Ingatkan nak update tadi. Tapi disebabkan nak dekat pukul 10 mlm, tangguh kejap sebab nak tgk Mertua vs Menantu. Korang tgk tak citer tu? Setiap Rabu 10 mlm di Astro Prima. Ulangan hari Khamis pukul 12 tgh hari. Tiap-tiap minggu tau aku tgk, tak penah miss wooo... Citer yang interesting, funny, sweet ditambah dgn geram equal to BEST. Citer ni la membuatkan aku terlepas satu lagi siri kegemaranku iaitu CSI pada hari dan waktu yg sama. Tapi takpe kul 12 mlm nnt ada ulangan CSI...

Erra berlakon time preggie tu. Nampak selekeh sket dia. Maklum le baby gegirl. Org kata baby serap air muka ibunye. Mesti nanti anak dia cantik mcm maknye. Kalo dulu tgk citer ni geram tgk Liza aka Raja Farah tu. Sekarang geram pulak tgk Rosyam aka Aqasha. Malas nak review citer ni. Aku tau ramai yg tgk. Sebab setau aku rating citer ni quite high la. Maklumle dapat tgk Erra preggie betul2 bukan pakai bantal.

Akhirnya dapt juga aku gi saloon untuk potong rambut. Dah lama tak pegi since preggie lagi. I cut my hair short untuk megurangkan kuantiti rambut gugur di rumah [ betul ke? ]. Ingatkan nak put up some pictures, memandangkan byk lagi software2 halal dan haram tak install lagi kat pc yg baru lps format ni, terbantut lak rasanye. Tuan kecik pun dah semakin sihat. Tinggal batuk + selsema sket2 saje. Mana tidaknye, dia dah transfer sume kat Mama dia. Terpaksala order Tuan besar sup ayam kat Pelita utk mengurangkan selsema Mama dia [ sup boleh kurangkan selsema ke? ].

Okeh... Nak gi minum sup kejap. Daaa....

Monday, March 23, 2009

Poor Baby

With Love Ied @ May at 8:22 PM 2 comments Links to this post
Alahai tuan kecik...
Tuan kecik ku demam + batuk + selsema.
Kesiannye dia tgk dia shrett...shrett... bile bernafas.

Alahai tuan kecik...
Mama sedih sgt tengok tuan kecik merengek2 menahan kesakitan.
Kongsila kesengsaraan tuan kecik dgn mama.

Alahai tuan kecik...
Cepat la sembuh.
Mama dgn Papa akan sentiasa mendoakan kesihatan tuan kecik.
Alahai tuan kecik....

Thursday, March 19, 2009

Kenangan Lalu Mengusik Jiwa

With Love Ied @ May at 11:11 AM 3 comments Links to this post
Lately tajuk post ala-ala tajuk lagu lak. Ekceli kitorg tgh mengimbau kenangan zaman belajar kat uni dulu kat blog Ros. Macam-macam peristiwa tak diingini dan tak disengajakan berlaku. Masa ni gak la mcm2 nicknames yang kitorg create. Betul tak Ros???? Abes chatbox Ros penuh dgn kwn2 lama mengechat [pandainye bahasa aku].

Yang boringnye pc ni baru lepas kena format. Semua ni gara2 virus My Heart bodo tu. Bahaya wooo virus tu. Dia masuk kat sume active directory. Korg cucuk pen drive ke, ext hard disk ke, korg buka folder kat mana2 ke, sume dia masuk. Solution nye, korg kena ada updated antivirus. AVG tak jalan wooo... Tuan besar format pc pastu install Kapersky. Baru boleh. Kapersky lak nak instal kena buang sume folder2 antivirus yg lama2. Hidden folders, hidden files ke ape ke benda. Manyak susah la ini macam...

Abes sume ikon2 ku yang kiut-miut tu ilang. Nak install balik dah lupe lak mcm mana. Byk software kena cari balik. Ngok ngek btol la. Kepada kwn2 ku yang baik hati, blh la kiranye bagi link nak install balik ikon2, emoticon2 yang comel2 belaka itu kepadaku. Korang memang comel kalo korg bagi....

Tuesday, March 03, 2009

Menjaga Hati

With Love Ied @ May at 4:35 PM 2 comments Links to this post
Fuhh... tajuk ala2 lagu Yuvi & Nono lak. Rasanye malam tadi banyak je idea nak tulis pasal ni. Tetiba bile start taip je, hilang semua idea2 tu. Tapi cube kita fikirkan sepanjang hidup kita, berapa kali kita korbankan kehendak dan perasaan kita hanya utk menjaga hati org2 yang kita sayang? Mesti banyak kali kan! Kadang2 tu kena ketepikan semua kehendak kita hanya utk mereka. Sebab apa? Sebab kita sayangkan mereka2 ini dan sebab kita hormatkan mereka2 ini.

Soal MENJAGA HATI sebenarnya SAMPAI MATI. Sampai ke akhir hayat kita. Dah jadi tanggungjawab. Kadang2 tu kita terpaksa menipu utk menjalankan tanggungjawab yang satu ni. Org kata bohong sunat. Org Melayu, bohong pun boleh jadi sunat.

Lain yang kita fikirkan, lain yang keluar dari mulut kita. Nak jaga hati punye pasal. Better safe than sorry.

Dalam menjaga hati org ni, kita akan cakap apa yang org tu NAK dengar bukannya apa yang diorg PATUT dengar.

Lepas tu disebabkan terlalu nak jaga sgt hati org lain, dapat la kita penyakit SAKIT HATI. Rasa tak puas hati la, geram bercampur dengan bengang. Nak2 hal yang dulu belum setel2 lagi, terbit lak hal lain blogger-emoticon.blogspot.com Masa ni la rasa macam nak luahkan je apa yg dah terbuku kat hati. Kalau yang dpt luahkan tu best la jugak. Yang tak dpt tu mcm mana pulak? blogger-emoticon.blogspot.com

Apa yang aku cakap ni secara am je la. Takde kena mengena dgn org mana2 pun. Kalau aku nak tulis secara detail nanti melibatkan org2 perseorangan. Boleh mengundang bahaya tu. Lagipun benda dah lepas. Kami dah ada hidup sendiri. Walaupun tak sempurna, kami bersyukur sangat dengan apa yang ada. Cuma aku harap pada org2 itu, by the time Allah nak bagi aku rezeki yang aku tak boleh tolak, jangan la diungkit lagi hal tu. Makan dalam woooo.... Menganggu emosi rezeki itu...

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting