Monday, April 25, 2011

Murtabak Singapore 1 Lapis. 2 Lapis. 3 Lapis

With Love Ied @ May at 3:56 PM 0 comments Links to this post
Moh kita citer pasal makan. 2 minggu lepas kami anak beranak ikut Mama dgn Papa pegi Bangi. Disebabkan budak kecik 2 orang tu belum breakfast, my mum suggest kami makan dekat Sri Bestari Bangi. Mama kata kedai ni famous dengan Murtabak Singapore berlapis-lapis. Dah berkali-kali juga diorang makan kat sini. Dulu my brother sekolah kat Sungai Merab. So setiap kali melawat budak tu, diorang akan makan kat sini. JJCM pun pernah datang kat sini.

Tapi kami order selapis je
Kalau order yang dua tiga lapis lagi besar tau. Jenuh nak makan. Saya tengok kat menu dia yang 3 lapis harga RM 18 la jugak seingat saya. Mama order Beriyani Kambing. Sedap. Dak Aryff makan roti canai. Dak Akma mamam Beriyani. Actually kitorang pegi Bangi sebab nak tengok kain kat Butik Toko Tanah Abang. Dah settle kat situ, nampak lak Tutti Fruitty. Frozen yougurt yang sangat yummie ok.

Tengok budak ni. Aiskrim takmo. Bekas mau. Nak main masak-masak katanya
Gambar kurang memuaskan sebab pakai kamera hp je.

Friday, April 22, 2011

Idea Zero

With Love Ied @ May at 12:04 PM 0 comments Links to this post
takde idea la nak tulis.
nak share pun takde
blank.
tapi nak bagitau sesuatu.
tapi tengah loya la sekarang ni.
loya tgk pc.
loya setiap masa.
tak sihat la.
nanti la ye.
muahxxx...

Friday, April 08, 2011

Nampak Tak?

With Love Ied @ May at 10:59 AM 0 comments Links to this post
Nampak tak kat tepi tu? Minyak Kelapa Dara Habbatus Sauda dari Bio Asli. Saya sedang gunakan produk ni. Sebagai MILK BOOSTER saya. Sebab dia ada Habbatus Sauda. Sangat menarik kan? Recommended sangat-sangat. Sedikit mengenai Minyak Kelapa Dara Habbatus Sauda' ni.
KELEBIHAN MINYAK KELAPA DARA (PURE) + HABBATUS SAUDA’

           Dari hasil Kajian Saintifik dan penyelidikan dibuat, menunjukkan gabungan Minyak Kelapa Dara yang kaya dengan Medium Chain Fatty Acids,dan Minyak Habbatus sauda’ yang kaya dengan asid poli lemak tak tepu yang membantu mengeluarka prostaglandin E1 yang fungsinya berkait  rapat dengan perkara-perkara berikut, iaitu  memperkuat sistem imunasi, memperbaiki metabolisme gula, melindungi dinding perut, Blood Clots, penstabil fungsi otak, penstabil fungsi saraf dan penstabil fungsi jantung. Selain itu, ianya memberikan banyak manfaat dan kelebihan terhadap kesihatan manusia seperti berikut :-

Kecantikan Luaran :
  • Sesuai untuk mengubati sakit kulit seperti kudis, kurap, panau, bersisik, ruam/ruam lampin, luka, tumit pecah, jerawat, telinga bernanah, resdung, batuk kering, sakit kuning dan lain-lain.
  • Membantu mengurangkan berat badan dan kegemukkan berlebihan dengan meningkatkan metabolik.
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi serta mencegah garis-garis halus.
  • Mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dermatitis.
  • Melembutkan dan membantu mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet yang membahayakan kepada kulit anda.
  • Mengurangkan masalah rambut gugur dan kelumumur.
 Kesihatan Dalaman :
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan dari segi fizikal dan mental (atlit sukan US & Eropah banyak menggunakannya).
  • Memperbaiki dan mengurangkan masalah kesakitan pencernaan serta penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino yang dapat dilarutkan lemak.
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis.
  • Mengurangkan stress pada pankreas dan system-sistem enzim dalam tubuh serta membawa fungsi thyroid.
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat. Ia juga, melindungi diri dari serangan osteoprosis.
  • Memperbaiki kinerja dan mencegah risiko sakit jantung kerana minyak ini tida mengandungi kolestrol yang tinggi pada darah.
  • Mencegah atherosclerosis dan stroke serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
 Meningkatkan Daya Tahan Tubuh :

  • Mengandungi dan membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser, seperti kanser payudara dan kanser colon.
  • Berfungsi sebagai antioksidan seta mengurangkan radang kronik.
  • Membantu melindungi tubuh dari radikal bebas yang berbahaya yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif.
  • Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan degan benign ”Prostatic Hyperplasia”  (pembesaran prostate).
  • Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh kita dari penyakit ginjal dan infeksi kandung kemih.
  •  Membantu mencegah sakit Lever dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak0lemak yang lain.
Membunuh Virus, Bakteria dan Kulat :
  •  Membunuh virus yang menyebabkan Mononucleosis, Influenza, Hepatitis C, cacar air dan Herpes.
  • Membunuh bacteria yang menyebabkan Pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, Meningitis dan Gonorrhea.
  • Membunuh kulat yang menyebabkan Cabdida, Jock Itch, kadas dan infeksi yang lain.
  • Melemahkan dan membunuh cacing pita, lice, giardia dan parasit.
Hubungan Suami Isteri :
  • Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang (elastik).
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim untuk sperma subur, serta bertindak sebagai agen pelincir alami (natural).
  • Membunuh kulat, bakteria, virus dan sakit kulit pada kemaluan (seperti keputhan).
Nota : Anda digalakkan mencuba menyapu seluruh badan suami & isteri dengan minyak ini sebelum/semasa perhubungan kelamin, bagi isteri disapukan pada bahagian dalaman isteri @ alat sulit suami supaya lebih sugar bugar. Insyallah anda akan menempuh satu pengalaman yang menakjubkan.

          Berikut adalah khasiat dan keupayaan penyembuhan Habbatus sauda’ secara spesifik ke atas jenis-jenis sakit dan teleh dibuktikan secara saintifik serta ujian klinikal.

Kepala
Dada
Perut
Pinggang-kaki
Sakit kepala, Sakit Telinga
Radang
Batu karang
Gout
Sakit gigi, Gusi Berdarah
Juandice
Batu hempedu
Keampuhan lelaki
Migraine
Batuk
Gastrik
Melancarkan peredaran haid
Kelemumur
Batuk kering
Ulser
Mencergaskan seksual
Kelumpuhan muka (facial palsy)
Bronkial asthma
Kardiak asthma
Merawat sisitem Penghadaman
Sakit puan (mestris, ophoritis, indomeferitis
Amnesia
Paru-paru berair
Senggugut
 
Pengeluar kahak (expectorant)
Degupan jantung (palpitation)
Memusnah organisma dlm Hati,limpa & buah pinggang
Sakit tuan
(Premature ejaculation)
Mencerdaskan mental
Menambah susu ibu
Membunuh Parasit
Buasir (Haemorrhoids)
Selsema
Merawat sistem pernafasan
Chronic dysentry
 Lumpuh
Katarak
Cirrhosis of liver
Cirit birit
 Anti Kulat
Radang gusi
Memperbaiki kontur buah dada
Colic
Anti Bakteria, Anti Oksidan
 
CARA PENGGUNAAN  
 
v     Dewasa : 1 sudu besar     
         
v     Kanak2 : ½ sudu besar

v     Pagi & petang selepas makan atau untuk kegunaan luaran (disapukan pada kulit,rambut dll).
Jadi kalau anda berminat, boleh la klik2 kat sebelah tu. Sambil membeli anda juga boleh menjana income dengan bio asli sebab dia ada plan untu E-Commerce. Bagi website lagi. Siap shopping cart lagi. Murah je plan website tu RM 100 je. Boleh juga letak produk kita sendiri selain produk Bio Asli yang dah dimasukkan dalam website tu. Best kan?

Monday, April 04, 2011

kek Bantat tapi Gebu

With Love Ied @ May at 12:45 PM 0 comments Links to this post
Semalam buat kek.
Butter cake je
Jadi
Gebu
Tapi ketinggian tak cukup lak
Surf2 tgk sebab apa
Banyak sebab juga
Tapi sebab yang menyedapkan hati
Loyang besar sgt
Memang pun
Sebab pintu oven takleh tutup rapat lak tadi
Takpe
Nanti ai beli loyang baru yang kecik sket
Pastu kita cuba lagi
Dan lagi 
Sampai berjaya
hahahaha...

Hate story

With Love Ied @ May at 8:53 AM 0 comments Links to this post
Saya naik menyampah tengok satu iklan ni.
Please la.
Jelik sungguh tengok iklan tu.
Sebab apa?
Saya pernah rasa sendiri susu tu.
Semalam.
Masa you all promo kat satu pasaraya ni.
Sama manis dengan susu yang lain.
Grow Up Formula Milk Tanpa Gula Tambahan?
What the heck???
Saya tak suka promo FM sangat.
Sebab saya sangat nak galakkan ibu-ibu menyusukan anak dengan susu ibu.
Tapi saya tahu, tak semua ibu bernasib baik.
Tapi kita kena la cuba sebelum menyerah kalah kan.
As for that particular iklan
Tolong la
Saya jelik dengan strategi anda
Tak semua anak yang sesuai dgn susu yang dikeluarkan
Lain budak lain citarasa
Bila anda condemn susu yang lain
Memang tak patut la
Kata kita para ibu bagi anak gula melebihi 13 sudu sehari
Macam kita ni nak merosakkan anak lak
By the way
FM@GUM masih lagi susu lembu.
Sekian.

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting