Monday, November 30, 2009

With Love Ied @ May at 4:38 PM 0 comments Links to this post
*STICKY MODE*
Ini adalah sticky mode entry
*Scroll ke bawah untuk entry lain*

Saya kini menjadi mobile stokis untuk ECPI Drinking Water.

Harga Jualan

Botol Besar RM 8.00
Sekotak (12 Botol Besar) RM 96.00
Sekotak (24 Botol Kecil) RM72.00

Harga Agen

Sila isi no keahlian anda (sekiranya ada) untuk mendapat harga agen.


Kepada agen-agen ECPI Water dan pelanggan - pelanggan baru. Boleh juga sekiranya berminat menjadi agen ECPI.

Mode Pembayaran 

Bank In / Bank Transfer

Bank Islam 14023010035358 A M D Enterprise
Maybank    114085816567     Adry Abd Aziz

Selepas pembayaran telah dibuat sila email slip bank / pembayaran ke eda910@hotmail.com

Mode Penghantaran 

Pos : Kos pos akan ditanggung pelanggan. Mengikut berat.
Ambil Sendiri : Galaxy Ampang Shopping Centre, Taman Dagang, Ampang

Penghantaran @ Pengambilan hanya setelah bayaran diterima.

Pertanyaan? 

Emel saya di eda910@hotmail.com

Borang Pesanan




Nama:




Email




Alamat Penghantaran




No Telefon




No. Keahlian (sila isi utk dapatkan harga agen)




Kuantiti : Botol (Hanya untuk botol besar sahaja)




Kuantiti : Kotak (12 Botol Besar)




Kuantiti : Kotak (24 Botol Kecil)




Mode Penghantaran

Pos

Ambil Sendiri



Nota (Jika ada pertanyaan mengenai pesanan yg dibuat)













create web form

Thursday, November 26, 2009

Cuba untuk berfikiran Positif...

With Love Ied @ May at 12:00 PM 5 comments Links to this post
...dan percaya that everything is going to be alright. Saya sedang cuba untuk berfikir setiap yang berlaku ada hikmahnya. Ya, bukan mudah untuk saya lakukan semua ini. Bukan mudah untuk saya mengawal mentaliti saya. Jika sebelum ini saya bekerja under my own terms, kini saya perlu mengikut arahan. Masuk pukul 8 pagi. Keluar pukul 5 petang. Mungkin mudah bagi sesetengah orang untuk mematuhi arahan-arahan yang telah ditetapkan. Tetapi saya? Saya sedang CUBA. Jadi jangan perlekehkan apa yang saya boleh lakukan.

Saya juga sedang mencuba untuk menjadi seorang yang humble. Belum masanya untuk saya menonjolkan diri. Bukan slow. Tapi perancangan. Saya sudah merangka perancangan masa depan saya. Penting. Sebab  SYMP.

Saya sajikan anda gambar-gambar Aryff's 1st birthday on 14th November 2009 baru-baru ini. oooppsss..saya tak curi tulang ye...

Thursday, November 19, 2009

Silence equals to Sengal

With Love Ied @ May at 6:18 PM 0 comments Links to this post
Aryff kena asma, Papa Aryff pun asma, Mama Aryff demam. Sekarang ni asyik hujan je kan. Kadang-kadang tu sehari suntuk hujan. Sejuk sampai ke tulang temulang.


By the way, Aryff is now one year older. Kami celebrate his birthday with families and some long lost friends. Terima kasih kepada mereka yang sudi hadir dan bawa presents for Aryff. Insyallah tahun depan kami buat lagi. All the food courtesy from me, my mother and in-laws. Alhamdulillah.

Aryff's getting smarter today. Kalau tak dapat apa yang dia nak, trus nanges. Dari mana dia belajar, kami pun tak tau. Panjat perut Mama dia satu kemestian. Sakit woo...Hopefully baby dalam perut ok la. Tapi terasa my tummy dah turun ke bawah. As if da nak bersalin sgt. Sabar ye sayang. Sayang keluar la bila sampai masanye nanti ye. Ye la kalau bersalin awal sangat, takut byk sgt complication. Nauzubillah.

Insyallah Isnin ni aku akan melapor diri ke Kerajaan Malaysia. Kementerian mana? Tak yah tau dulu la ye. Aku ingatkan hidup mati aku akan megerjakan bisnes aku nih. Dapat lak tawaran Kerajaan Malaysia nih. Nak2 suratnye sampai ke rumah mak bapak. Kerat jari la nak tolak tawaran tu. Semua org beria-ia suruh aku amek offer nih. Ye la kalau tak accept nanti kena blacklist. So like it or not, aku kena la prepare mind and body for work. Kembali ke office enviroment setelah 3 tahun beb! Sengal rasa otak.

Friday, November 13, 2009

A Remnder (sesuai utk org yg blom tapi mau kawin)

With Love Ied @ May at 5:02 PM 2 comments Links to this post

Be there...i might see you there.
Look for me at booth no 40 tau... Redhut. Only on Sunday
Booth ape? jeng...jeng....jeng...
Cari sendiri la beb

Monday, November 09, 2009

Bila Takde Tempat Nak Mengadu...

With Love Ied @ May at 2:50 PM 2 comments Links to this post
Pendam?

Sabar?

Period. The only face yang menenangkan hati ialah wajah Aryff sedang tidur. Yes. He's sleeping right now. Rasa kosong bila dia tidur. Nak buat kerja skrg ni pun tgh malas. Mungkin hari ni hari Isnin. Kedai bayak tutup. Lega. Kedai kasut yang selalu pasang radio kuat-kuat tu tutup hari ni. Senyap sket. Takde la menambahkan pening di kepala.

Rasa macam bodoh nak fikir semua ni. Tapi melibatkan masa depan tak ada benda yang bodoh. Every little thing counts. Dari yang sebesar zarah sampaila ke besar gajah. Mungkin kena tetapkan hati. Org lain boleh buat kenapa tak aku? Berkorban dulu sikit, hasilnya mungkin manis. Lagipun tak semua yang ada depan mata akan kekal. Sekelip mata je boleh berubah. Semuanya MUNGKIN.

Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Aku memang nak tapi tak dimudahkan jalan lagi. Dugaan. Mungkin bukan betul-betul nak kot, tu yang jadi tak mudah. Cabaran.

Wednesday, November 04, 2009

Saya Tak Pandai Menulis Tapi Saya Suka Baca Blog Makanan

With Love Ied @ May at 4:37 PM 3 comments Links to this post
I'm a food lover. Suka sangat blog hopping cari-cari resipi utk dicuba di rumah. Ada gak resepi yang tak dicuba2 pun. Tadi blog hopping jumpa resepi ayam tandoori goreng. Meleleh air liur ku. Terasa lapar lak perut ini. Ayam ada kat rumah. Boleh la cuba. Nampak macam easy cooking tapi kena perap lak ayam tu dgn ramuan2 lain for half an hour. Kena balik awal la gamaknye hari nih.

Jalan punya jalan lg blog org, jumpa resepi masak hati ayam dgn kacang buncis. Macam sedap. Boleh try lagi. Ada lak prawn omelette. Meleleh lagi air liur. Mak uihh...lapar sungguh aku nih. Berenti jap pegi makan...

Tuesday, November 03, 2009

Memujuk Hati Yang Duka Adalah Sangat Susah

With Love Ied @ May at 1:49 PM 3 comments Links to this post
I always love watching chick flick movie or drama. It's my favorite genre. Watching this kind of movie kadang-kadang buat aku rasa life is a fairy tale. Hakikatnya, tak pun.

Yup. Otak tgh celaru skrg. Org kata it's hormone. Maybe they're right. Yes, blame it to your hormone raging. Always looking for someone or something to blame if things didn't workout the way we want.

Too much thinking can burst you into tears. Muka nampak tenang, hati menjerit-jerit mohon pengertian. Tapi siapa nak mengerti kalau tak diluahkan.

Some things are better left unsaid. Takut akan lukakan hati mereka yang mengharap.

Harapan. A word I hate the most. A noun equals to a burden. A verb similar to disturbance.

I need a distraction. I need air to breath. I need time.

Taking a tag questions from kelly as a distraction. For 5 minutes, at least.

01. Bekas kekasih saya adalah :
Manusia biasa

02. Saya sedang mendengar :
Tak tau. Dengar dari kedai kasut cina. Mungkin lagu cina.

03. Mungkin saya patut:
Berhenti berfikir

04. Saya suka :
Kacau Aryff tgh tido. Cium pipi dia yang gebu. Saya sudah mula merinduinya. Dia ikut papa skrg

05. Sahabat-sahabat baik saya :
Yang memahami saya luar dan dalam

06. Saya tak paham :
Kenapa org tak boleh menerima diri saya seadanya

07. Saya kehilangan :
Masa lalu saya yang buat saya tersenyum

08. Ramai yang berkata :
Saya dah lain

09. Makna nama saya :
Takde makna

10. Cinta itu adalah :
Give and Take

11. Di suatu tempat seseorang:
Berharap

12. Saya akan cuba :
Menjadi terbaik dengan cara saya sendiri bukan mengikut rentak org lain

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Forever

14. Telefon bimbit saya :
SE. Hadiah dari si suami

15. Bila saya terjaga dari tidur :
Tengok jam. Mulakan hari seperti biasa tetapi jadikan ia hari yang lebih baik dari semalam

16. Saya paling meluat apabila :
Saya jadi manusia hipokrit

17. Pesta/Parti adalah :
Hari saya sibuk

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Kucing

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
1996 - 2003

20. Hari ini :
Jaga kedai

21. Malam ini saya akan :
Habiskan masa bersama keluarga sebelum tidur

22. Esok pula saya akan :
Mulakan hari seperti biasa dan jadikan ia hari yang lebih baik dari hari ini

23. Saya betul-betul inginkan :
Ketenangan

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
Age does matter

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Sama saja bagi saya. A place where we spend

26. Makanan Barat atau Jepun :
Buat masa skrg, Jepun. Saya sudah terbayang sushi

27. Bilik yang terang atau gelap :
Gelap

28. Makanan segera adalah :
Tak healthy tapi sedap

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? :
Org nak jugak ada org yg tolong org

30. Tag ini datang dari :
Kelly910. Ratuhati Member.
Tag lama ku dah lupa. Ku cekup je la tag yg baru ni je. Ok kan kelly???
 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting