Monday, May 18, 2009

THE MOVIES vs ANAK WAYANG ASTRO

With Love Ied @ May at 7:32 PM
Artis2, stesen2 TV kat Malaysia ni selalu laung2kan isu HAKCIPTA kannn???? Ini ada 1 contoh

Mesti korang pernah tengok iklan / lambang / logo ni kat ASTRO kann???




Lebih kurang x dengan lambang / logo ni???




The Movies ni PC game.
Disebabkan aku ni memang suka main game ni dari sebelum kawin sampai la dah beranak,
bila keluar kat ASTRO iklan realiti show terbaru ASTRO which akan ditayangkan bulan Jun ni,
memang laaaaaaaaaaaa aku notice sangat2 persamaan logo/lambang diorang tuh!!!!!!!!!
Aku start main game ni dari tahun 2004/2005 tuh.....
Mestila boleh nampak persamaan logo ANAK WAYANG nih!!!!

Logo ANAK WAYANG tu pun ada background biru
Lps tu tambah2 & ubah2 sket star dgn font
Takkan diorg nak wat sejibik sama kan
Walaupun telah diubah2
Masih lagi ada persamaan kan???



4 comments:

MaSLiNa a.k.a. GG said...

Ko ni mmg teliti la.. :D

Ied @ May said...

mana tak ingat. udah hari2 main nye...

Obefiend said...
This comment has been removed by the author.
Obefiend said...

haha lol

i just posted a similar observation on my blog

i think the movies ni LOW PROFILE game so banyak tak perasan

hahaha

glad to see i am not the only one who notice this

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting