Tuesday, November 03, 2009

Memujuk Hati Yang Duka Adalah Sangat Susah

With Love Ied @ May at 1:49 PM
I always love watching chick flick movie or drama. It's my favorite genre. Watching this kind of movie kadang-kadang buat aku rasa life is a fairy tale. Hakikatnya, tak pun.

Yup. Otak tgh celaru skrg. Org kata it's hormone. Maybe they're right. Yes, blame it to your hormone raging. Always looking for someone or something to blame if things didn't workout the way we want.

Too much thinking can burst you into tears. Muka nampak tenang, hati menjerit-jerit mohon pengertian. Tapi siapa nak mengerti kalau tak diluahkan.

Some things are better left unsaid. Takut akan lukakan hati mereka yang mengharap.

Harapan. A word I hate the most. A noun equals to a burden. A verb similar to disturbance.

I need a distraction. I need air to breath. I need time.

Taking a tag questions from kelly as a distraction. For 5 minutes, at least.

01. Bekas kekasih saya adalah :
Manusia biasa

02. Saya sedang mendengar :
Tak tau. Dengar dari kedai kasut cina. Mungkin lagu cina.

03. Mungkin saya patut:
Berhenti berfikir

04. Saya suka :
Kacau Aryff tgh tido. Cium pipi dia yang gebu. Saya sudah mula merinduinya. Dia ikut papa skrg

05. Sahabat-sahabat baik saya :
Yang memahami saya luar dan dalam

06. Saya tak paham :
Kenapa org tak boleh menerima diri saya seadanya

07. Saya kehilangan :
Masa lalu saya yang buat saya tersenyum

08. Ramai yang berkata :
Saya dah lain

09. Makna nama saya :
Takde makna

10. Cinta itu adalah :
Give and Take

11. Di suatu tempat seseorang:
Berharap

12. Saya akan cuba :
Menjadi terbaik dengan cara saya sendiri bukan mengikut rentak org lain

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Forever

14. Telefon bimbit saya :
SE. Hadiah dari si suami

15. Bila saya terjaga dari tidur :
Tengok jam. Mulakan hari seperti biasa tetapi jadikan ia hari yang lebih baik dari semalam

16. Saya paling meluat apabila :
Saya jadi manusia hipokrit

17. Pesta/Parti adalah :
Hari saya sibuk

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Kucing

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
1996 - 2003

20. Hari ini :
Jaga kedai

21. Malam ini saya akan :
Habiskan masa bersama keluarga sebelum tidur

22. Esok pula saya akan :
Mulakan hari seperti biasa dan jadikan ia hari yang lebih baik dari hari ini

23. Saya betul-betul inginkan :
Ketenangan

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
Age does matter

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Sama saja bagi saya. A place where we spend

26. Makanan Barat atau Jepun :
Buat masa skrg, Jepun. Saya sudah terbayang sushi

27. Bilik yang terang atau gelap :
Gelap

28. Makanan segera adalah :
Tak healthy tapi sedap

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? :
Org nak jugak ada org yg tolong org

30. Tag ini datang dari :
Kelly910. Ratuhati Member.
Tag lama ku dah lupa. Ku cekup je la tag yg baru ni je. Ok kan kelly???

3 comments:

Annaster said...

may,
weh ko ada FB ngan twitter rupanya..
nanti aku add ko ok?

kelly910 said...

hai ida... thanx coz sudi buat tag ni ye.. takpelah tag yang lepas tu kira halal.. he..he..he.. kelly harap tag ni dapat buat ida tersenyum walau hanya sesaat... take care dear..

Ied @ May said...

fatimi:
suda ku approve

kelly:
sgt sudi. tq...

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting