Monday, July 14, 2008

With Love Ied @ May at 6:13 PM
Teringin?


Sekarang ni teringin makan nasi panas dgn ikan bilis dgn cili api tumbuk pastu letak sket garam. Ikan bilis dgn cili api tumbuk dah siap. Skrg tgh tunggu nasi masak. Laparrrnye... Mcm-mcm lak selera anak ni. Selalu org mkn ikan bilis cili api tu dgn sambal tempoyak. Tapi tak teringin lak tempoyak tu... Abang kata mcm makanan org lepas bersalin je. Lantak la. Asalkan dpt rasa dah. Kang tak sedap kang takde la nak lagi.

Kira ok la gak tak ngidam benda yang susah2. Masa awal2 pregnant asyik nak mkn nasi lemak. Pastu Nasi Ayam. Pastu roti canai dgn kari ikan. Dah abes season tu, roti planta manis dgn susu. Ada skali tu tak teringin langsung makan nasi. Lebih sebulan gak la tak sentuh nasi. Hari2 merengek nak kan lasagna kat Shakey's Pizza. Last2 dapat gak. Western pulak tekak dia. Ada seminggu tu asyik nak makan kat Taiwan House Ampang Point. Glass Noodle Ball & Vegetable Soup. Tapi Fish Ball sume bagi kat Abg. Memang sedap pun. Nak2 dgn sayur asin dia tu. Pergghhh.... Baru2 ni nak makan nasi kandar je memanjang. Tak dpt yg kat PJ, kat Pelita pun ok la. Dah rasa Sup Ekor kat Pelita, tiap2 malam pun nak Sup Ekor. Tapi yg kat Pelita je la. Tempat lain tak nak. Abang kata nasib baik Pelita dekat je dgn umah. Since last week teringin gulai lemak cili api daging dgn pucuk paku. Masak utk tgh hari tadi. Tetiba pagi tadi nak Ikan Bilis dgn Cili Api tumbuk. Buatla jugak utk petang ni.

Dapat award dari White Tulip, maka ingin jugalah mewariskan award tersebut kpd semua yang berada di ruangan LINK dlm blog ini.

p/s: 1. Korg copy pic award tu and paste it to your own blog. Thanx White Tulip!
2. Bulan ni birthday month Abang. Ermmmm......

5 comments:

manje said...

salam may

makan la selagi boleh k... tak kisah pe pon yg awak makan, selagi tak memudaratkan kesihatan diri ngan baby... penting tau jaga diri bebaik...

k bye... :)

arale said...

pantang karang blh mkn ikan bilis ngan lada hitam je...hah..makan cili api tu puas, nnt 2 bulan tak rasa...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam perkenalan....ikan bilis tu lauk kegemaran akak. x mau ikan lain nak bilis gak

My Life said...

tq for your concern.

owh...ye ke pantang x leh mkn cili api? nape ekkk?

ikan bilis kan ikan mahal. nak2 yang jenis halus2 tu. kirenye kite ni ada tekak mahal la yek...

Zuhaini said...

hihi.. betul. macam makanan org dalam pantang lak. hihih.. bagusla. kang pantang leh makan puas2..:)

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting