Wednesday, October 22, 2008

With Love Ied @ May at 10:16 PM
Happy Birthday To Me

Raya Ketiga bersamaan 3 Syawal bersamaan 3 Oktober aritu birthday aku. First time celebrate as a wife, first time celebrate with family dan in-laws! Sebenarnye more likely a surprise birthday party for me. Organizer nye of course la my beloved Abang! Drpd midnite Raya kedua lagi dia ajak keluar cari kek nak celebrate. Tapi masa tu aku tak larat sgt sebab tgh sakit tekak dan selsema. So tertangguh2 la plan nak makan kek tu.

Sampaila esoknye, still aku tak larat nak ke mana2. According to Abang, masa Abang pegi beraya rumah maksu sorg2 sebab family dia ada kat sana sume (aku x pegi sbb x sehat), my SIL bgtau MIL yg hari tu adalah birthday aku. So diorg cpt2 pegi Secret Recipe beli kek and datang rumah mak aku.

Abang sampai tu dia masuk rumah dulu. Buat2 mcm biasa je. Siap ajak aku kuar cari kek nak celebrate bday aku le tu. Aku ni dok baring2 je. Maklumle sakit. Siap dah makan ubat nak tetido2 dah. Tetiba diorg ramai2 bagi salam siap bawak masuk kek and wish Happy Birthday. Apa lagi, kelam kabut aku salin baju, panggil Mama dgn Nurul. Mama of course la pening pikir nak jamu tetamu dgn apa sebab dah malam. Cepat2 mama suruh Abang pegi KFC beli 1 barrel KFC. So itu je la yang kitorg makan mlm tu.

Aiman, anak maksu, was the entertainer of the night. salam aku wish happy birthday and dgn selamba je ckp " Alamak lupe bawak hadiah kak ida. Nanti Aiman bagi la hadiah masa baby kak ida keluar. Kak ida nak apa? Rambut palsu?" Byk lagi dia ckp. Antaranya " Kak ida mcm mana kucing2 ni boleh ada kat rumah kak ida?" Aku jawabla bagi diorg makan pastu diorg terus lekat kat sini. "Kalau mcm tu Aiman nak bagi makan la." Aku tanya dia kalau mak dia marah kang mcm mana? Dia jawab " tak pe. Kita membantu kucing yang berada dalam kesusahan." (ton lagu Wonderpets TV9). Pastu dia boleh tanya kat Mama, "Berapa aunty pasang Astro tu?"

9 Oktober plak was our 8th Anniversary. We've been together for 8 wonderfull years dah. Celebrate kat Manhattan Fish Market. A place yang kitorg tak penah pegi lagi. Amik platter for two. Ya Allah banyaknye, sampai kena tapau bawak balik umah. Siap mkn utk breakfast. Insyallah 1st Wedding Anniversary kitorg celebrate bertiga this 14th December.

Kitorg ni byk sgt Important Dates. Lucky for me to a special someone who remembers all the dates yang penting2 iaitu Abang. Ingat senang ke nak dapat lelaki yang ingat all the important dates.... Dia sayang aku le maknanye tu!!!!





p/s: Aku blom bersalin lagi. Tapi tgh berdebar2 tunggu masa untuk bersalin. Tak sabar rasanye. Dalam masa yang sama takut. Dah 37 weeks dah ni. Unbelieveable. Moga rezeki kami bertambah dgn kehadiran org baru. Insyallah tahun dpn celebrate birthday Mummy bertiga. Ntah2 berempat pulak....ahaxxx....

4 comments:

sya said...

lama tak update.. ingatkan ida dah bersalin... :)

AiKHaL KHaiRa said...

Eppy belated bday... Semoga selamat melahirkan baby... take care ur self k...

shanz said...

eppy belated birthday!

aD said...

hepi belated birthday mummy-to-be. nanti kalau dah deliver, jgn lupa cerita pengalaman tu ek.. tak sabar nak tunggu nih :)

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting