Wednesday, June 03, 2009

Bile Ada Masa...Ada ke??

With Love Ied @ May at 1:40 AM


2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :

a: cikgu sekolah
b: nama hasben dia sama mcm bekas presiden Palestin
c: ada anak nama darwisy
d: hasben dia 1 sekolah dgn kita kat TIKL (which aku dok 3 bln je)
e: chubby

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

a: aku syg hasben aku (kalau x, xkan bertahan smpi skrg kan!!!)
b: next year 1 dekad kitorg live as a couple
c: kawen thn 2007
d: dapat anak 15/11/2008
e: nama anak Aryff Azhad Adry
f: byk abeskan masa dgn anak n suami sbb keje sendiri (x suke mkn gaji, tapi kalau terpaksa akan dipertimbangkan)
g: hari2 pakai t shirt hasben (senang)
h: suke bile org cakap anak aku bijak dan comel :P
i: tak suke masalah (best btol kalau btol2 xde masalah)
j: suka nyanyi slow2 dgn harapan xde org dengar

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka. (kalau belum dapat lagi ye…)

a: anda (sebab anda sgt comel… :P )
b: anda (sebab anda sgt comel… :P )
c: anda (sebab anda sgt comel… :P )
d: anda (sebab anda sgt comel… :P )
e: anda (sebab anda sgt comel… :P )
f: anda (sebab anda sgt comel… :P )
g: anda (sebab anda sgt comel… :P )
h: anda (sebab anda sgt comel… :P )
i: anda (sebab anda sgt comel… :P )
j: anda (sebab anda sgt comel… :P )

Okeh tu sbnrnye award dr Sya. Dah lama x update blog psl xde masa yg sesuai ditambah pula dgn malas. Memang kronik btol kalau dah kena virus malas nih. This Saturday my brother in law punye wedding. Kawen dgn org Ganu kite (sebuk gune lagu Iklim tu ye...). Next week lak belah parents in law lak. Busy sket kot nanti. Kot je la... Aku takde take part ape2 pun. Lagipun aku x minat wedding business. Penat. Bukan tak penah try. Aku penah tolong Mama buat bunga telur.
Haremm... Separuh jalan je. Penah jadi pengapit. Boring. Penah ikut hasben amek gambar. Lagi penat. So macam mana??? Aku lebih sesuai buat bisnes aku skrg je. Praktikal dan menenangkan tapi chaos kalo byk keje.

Kat Ganu nanti kitorg akan naik bot kat Tasik Kenyir. Tido dalam bot lak tu! Ni la part yang paling aku x suke. Aku dah le ada anak kecik. Pegi tempat macam tu mengurangkan kegembiraan aku je. Nape la xde org yg backing aku dlm hal mcm ni.

Aku takde la mintak apa2 benda jadi, tapi bukan ke lebih baik mencegah drpd merawat. Kalau tempat terang2 takpe la. Ni kan dah la tido atas bot, dikelilingi hutan belantara lak tu! Budak2 kan ada 6th sense. Dari elok2 anak aku bkn jenis teroyak2 punye baby, apa2 jadi aku yg susah. Sebab yg menjaganye AKU. Memangla org2 tua banyak, tapi......

Kang kalo tak naik kang ada yg tarek muke. Tu yg aku x suke. Nak2 ada org baru masuk family ni, kena compare2 lak kang. Aku paling benci org yg suke compare2 ni. Letih tau tak??? Lebih2 lagi aku bukan jenis suka kipas mengipas. Aku tau jaga hati org je. Apa yg aku x suka, aku simpan dlm hati walaupun kadang2 aku bgtau hasben aku (apa guna ada hasben kalo aku x blh luahkan perasaan x berapa suke aku kan!!!)

Okey la. Aku baru teringat aku selimutkan anak aku dgn gebor besar tadi. Kelam kabut aku tadi check dia. Aku nak pastikan dia tido safe and sound. Bebila continue lagi. Daaaaaaaa......

3 comments:

MaSLiNa a.k.a. GG said...

Ida, kalo aku pun mcm tak suka je kalo kene bwk anak gi tido dalam bot.. mmg tak sesuai la.. tapi nak wat camne kan?? bykkan baca Ayat Kursi je nanti buat pelindung Aryff, ok..

Ied @ May said...

alhamdulillah. kami sekeluarga x pegi. tapi pg tgk gakla bot tu. anta depa yg pegi. kalo ada anak lasak2 x yah la naik. apa2 jadi nyesal sokmo

sya said...

ida,
chubby? hehehehe

saya pun suka pakai baju husband... terasa macam dekat je dengan dia... lagipun, kitorang satu saiz! :P

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting