Friday, February 20, 2009

Eco-No-Money

With Love Ied @ May at 9:27 AM
Patut ke aku kembali bekerja? Dengan keadaan ekonomi yang dah sah-sah tak stabil, aku jadi eco-no-money dah ni. Tapi sanggup ke aku kembali ke zaman mengikut telunjuk orang lain? blogger-emoticon.blogspot.com Sanggup ke aku tinggalkan tuan kecik kat orang lain? blogger-emoticon.blogspot.com Rasanye inilah sebab yang paling utama aku tanak kije lagi. Lebih-lebih lagi dalam sok kabo kelmarin ada baby 3 bulan meninggal tersedak susu di rumah pengasuh. Dah la tuan kecik takmo minum susu dalam botol. Dia nak yang 'original' shj.

Tuan besar ada suggest kat aku amek kursus andaman. Dia sanggup bayarkan fee kursus kalo aku nak. Tapi aku tak baper minat la nak involve dlm wedding business. But I keep my options open. Aku bukan tak suka wedding. I cried at weddings okay. Bukan nanges sedih. Nanges happy. Aku happy utk orang yang kawen tu. Lebih-lebih lagi time nikah. Tapi masa aku nikah dulu takde lak aku nangesblogger-emoticon.blogspot.com

Ada tak option laen utk aku? Atau aku patut mempertimbangkan offer tuan besar? Aku rasa kena wat paperwork pasal ni blogger-emoticon.blogspot.com

Lusa kami nak ke PD. Tua besar ada shoot wedding kat sana. Lepas tu katanye ada shoot pre-wedding skali. Lepas tu nak wat shoot family outdoor. Kiranye ni merangkap holiday pertama kami bersama keluarga terchenta utk tahun ni. Juga holiday pertama bersama tuan kechik blogger-emoticon.blogspot.com Cait! Dalam-dalam takde duet ni pun leh pegi holiday blogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

MaSLiNa a.k.a. GG said...

Ieda, aku rasa offer laki ko soh amik kursus andaman tu mcm best jek.. tapi kalo ko tak minat ssh gak e.. ko minat tak menjahit?? skang nih blh buat duit tau.. blh amik course menjahit.. jahit utk diri sendiri, anak, org lain gak (aku sbenarnya minat nak blajo jahit tapi tak berkesempatan lagi.. hehehe) tapi nih just my opinion jek.. aku pun dah letih keje ikut telunjuk org.. tapi apakan daya.. aku kene keje gak.. hahah

[r][a][y] eusouff said...

eco-no-money?
LOL
good one !

 

happy. dont hate me Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting